Şehzadeler | Gezilecek Yerler
Gezi RehberiManisaTürkiye

Şehzadeler

Şehzadeler Manisa ilinin merkez ilçesidir. 2012 yılında Manisa ilinin ikiye bölünmesi ile ilçe olan Şehzadeler Manisa’nın merkezinde yer almaktadır. Şehzadeler ilçesi içinde barındırdığı Spil Dağı ve antik kentleri ile ön plana çıkmaktadır. Şehzadeler ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Spil Dağı Milli Parkı: Şehzadeler ilçe merkezine 23 km uzaklıkta yer almaktadır. 1969 yılında milli park ilan edilen Spil Dağında dağcılık sporuna uygun rekreasyon alanları bulunmaktadır. Spil Dağında yer alan spil ya da Manisa laleleri olarak anılan laleler harika bir güzellik oluşturmaktadır. Bu milli parkta; çam, kızılçam, ardıç, meşe, çınar, karaçam, defne ve yaban mersini gibi ağaçlar ile büyüleyici bir doğa güzelliği oluşturmaktadır. Ayrıca milli parkta tavşan, çakal, yaban domuzu ve birçok kuş türü yer almaktadır. Milli park içinde dağ evleri, kır gazinosu, kır kahvesi, piknik ve oyun alanları bulunmaktadır. Doğ il iç içe olan bu milli park yörenin en çok tercih edilen yerlerindendir. Bu milli parkta kamp yapabilir ya da dağ evlerinde konaklayabilirsiniz. Ayrıca günübirlik gezi yapmanız da mümkün.

Spil Dağı Milli Parkı

Ulu Camii ve Külliyesi: Şehzadeler ilçesinde Spil Dağının kuzey eteklerinde Manisa’ya hakim bir konumda yer almaktadır. Külliye camii, medrese, türbe ve hamamdan oluşmaktadır. Külliye 1366 yılında Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından Mimar Emet Bin Osman’a inşa ettirilmiştir. Ulu Camii dikdörtgen planlı olarak sekizgen ayak üzerinde duran büyük bir kubbe ile örtülmüş ve tek minareli olarak inşa edilmiştir. Türk ahşap oymacılığının şaheserlerinden olan Ulu Camii iç ve dış mimarisi ile dikkat çekmektedir. İşlemeleri ile dikkat çeken Ulu Caminin minber kapısı günümüzde Manisa Müzesinde sergilenmektedir. Külliyenin bir parçası olan ve caminin hemen yanında yer alan medrese Fethiye Medresesi olarak adlandırılmaktadır. Ulu Camiden 10 yıl sonra yapılan medrese tek eyvanlı, iki katlı olarak aynı mimar tarafından inşa edilmiştir. Külliyenin bir diğer parçası olan türbe içinde İshak Çelebi ve ailesinin mezarı bulunmaktadır. Tarihi ve mimarisi ile dikkat çeken Ulu Camii ve Külliyesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Manisa Ulu Camii ve Külliyesi

Kybele Kaya Anıtı: Şehzadeler ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Akpınar Mevkiinde yer almaktadır. M.Ö. 13. Yüzyılda bereket tanrıçası Kybele için yapılan kaya kabartması şeklinde bir anıttır. Ayrıca bu kaya anıtı çevresinde rahiplere ait olan kaya odaları da bulunmaktadır.

Manisa Kalesi: Şehzadeler ilçesinde Spil Dağının kuzey yamacında yer almaktadır. Sandık Tepe üzerine yapılan kale ne zaman ve kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemektedir. M.S. 17. Yüzyılda olan depremde yıkılan kale Roma Döneminde tekrar inşa edildiği tahmin edilmektedir. Beşgen planlı olarak yapılan kale sandığa benzetildiği için Sandıkkale olarak da anılmaktadır. Görkemli bir yapı olan kale surlar ile çevrilmiştir. Osmanlı Döneminde kale içine cami, su sarnıcı, ev ve depolar inşa edilmiştir. Çok sayıda tarihi yapı içinde barındıran Manisa Kalesi görülmesi gereken yerlerdendir.

Manisa Kalesi

Manisa Müzesi: Şehzade ilçe merkezinde yer almaktadır. Manisa’nın tarihi ve kültürünü yansıtan müze arkeolojik ve etnoğrafik olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Arkeoloji bölümünde; Lidya Krallığının başkenti olan Sardes Antik Kentinde yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda elde edilen tarihi eserler sergilenmektedir. Bunun  dışında arkeoloji bölümünde lahitler, mezar taşları, mozaikler, heykeller, cam ve fildişi gibi objeler sergilenmektedir. Müzenin etnoğrafya bölümünde ise Manisa ilinde hükümdarlık süren Beylikler Döneminden Osmanlı Dönemine kadar yöre halkı tarafından kullanılan yaşam tarzına ilişkin eşyalar ve çeşitli eşyalar sergilenmektedir.

1-Manisa Gezi Rehberi

2-Manisa’da Gezilecek 10 Yer

3-Manisa Gece Hayatı

4-Manisa Otelleri ve Manisa Otel Fiyatları

Manisa Müzesi
Şehzadeler Hangi Şehirde
Şehzadeler Haritası
Şehzadeler Nasıl Gidilir
Şehzadeler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir