Prostanna Harabesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Prostanna Harabesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Isparta ilimizin Eğirdir ilçesinde bulunan Prostanna Harabesi hakkında gözlemlerimizi siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

Prostanna Harabesine Nasıl Gidilir
Prostanna Harabesine Nasıl Gidilir

Prostanna Harabesi

İlimizde bulunan bu antik kent  ile ilgili fazla bilgi bulunmamaktadır. Bu kent ile ilgili bildiğimiz en son Romalıların burada hakim sürdüğü ve daha sonra kenti terk etikleri yönünde rivayetler var. Birde Bu kent ile ilgili  en eski belge Asia kentindeki bir görevlinin anıt mezarında yazılan yazıtıdır. Bu yazıt m.ö 113 yıllında bu kent ile ilgili Pisidia şehrindeki prostanna halkı diye bahsedilmektedir. Bu kent bir tepe üzerinde bulunur buraya varmak için taşlı yolda biraz yürümek gerekir. onun için rahat elbise giymemiz gerekir ayrıca yanımızda çanta olmasın sadece su olsa yeterlidir. Tepeye ulaştığımızda etrafı surla çevrili olduğunu görüyoruz. Burada birçok tarihi yapıyı görebiliyoruz. Fakat yılların vermiş olduğu tahribatı rahatlıkla görebiliyoruz. Sonuç olarak bu ilimize yolunuz düşerse burada bulunan tarihi yapıları ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Prostanna Harabesi Nerede?

Prostanna Harabesi, Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Akpınar Köyünde bulunur.

Prostanna Harabesi Nasıl Gidilir?

Kent Kalıntısı Eğirdir Sivrisi (Viarus)’nin güneyinde, Akpınar köyünün yaklaşık l.5 km kuzeybatısıyla, Camiliyayla’da bulunan askeri alanın doğusunda ortada bir boyun üzerinde kalmaktadır. Kente askeri alan içinden ulaşan yol asfaltlıdır. Akpınar köyü içinden geçerek giden yol çok kötü ve taşlıktır.

Prostanna Harabesi
Prostanna Harabesi Nerede, Nasıl Gidilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz