Galla Bazarı (Kadınlar Pazarı) Nerede, Nasıl Gidilir & Hangi Gün Açık

Bartın ili, Amasra ilçe sınırında bulunan Galla Bazarı (Kadınlar Pazarı), Burada geleneksel hale gelmiş, Haftanın belirli günlerinde yöre kadınlarının üretiği ürünleri satıldığı yer olarak bilinir.

Burada birçok sebze, meyve ve köy ürünlerin en organik halliyle size sunulduğu yerdir. 200 yıllık bir gelenektir. Bu gelenek sayesinde  köylü ve kentli kaynaşmaktadır.  Buraya yolunuz düşerse mutlaka alışveriş için dahi olmasa uğrayın derim. Tabi uğramışken bir şeyler almadan da dönmeyin.

Galla Pazarı (Kadınlar Pazarı) Nerede, Nasıl Gidilir?

Galla Pazarı (Kadınlar Pazarı), Bartın’ın Amasra ilçe merkezi Çekiciler Sokakta bulunur. Buraya ulaşmak için ilk önce Amasra kent merkezine ulaşmak gerekir. Bartın iline bağlı bir İlçe olan Amasra Bartın il merkezine 17 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Amasra İstanbul’a 411 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Amasra ilçesine İstanbul ve Ankara’dan otobüs ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca uçak ile Zonguldak Havaalanı ulaşıp Zonguldak ilinden yaklaşık bir buçuk saat yolculuk ile Amasra ilçesine ulaşabilirsiniz.

Galla Pazarı (Kadınlar Pazarı) Hangi Günler Açık

Galla Pazarı (Kadınlar Pazarı), Haftanın sadece iki günü açıktır. Amasra’da geleneksel hale gelmiş bu pazar her salı ve Cuma günü açıktır.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz