Birmingham (İngiltere)
Birmingham (İngiltere)

İngiltere‘nin kalbinde yer alan Birmingham, Londra‘dan sonra ülkenin en büyük ikinci şehri ve özellikle ilk seyahatinizde keşfedilmesi harika bir şehir! Bir avuç müze, kır evi, park ve bazı inanılmaz alışveriş noktalarıyla Birmingham‘da yapılacak gerçekten çok şaşırtıcı şeyler bulunmaktadır.

Bununla birlikte, yeni bir şehre bir gezi planlamak zor olabilir, özellikle de oldukça büyük bir gezi. Bu yüzden ilk ziyaretinizde Birmingham’da yapılacak en sevdiğim şeylerden bazılarını paylaşmak istiyoruz sizlerle.

1.) St Philip’s Cathedral

Aziz Philip Katedrali, ülkenin en küçük katedrallerinden biri olmasının yanı sıra birkaç ingiliz barok tarzı kilisesinden biri olduğu için mimari bir harikadır. İçeride tavana bakmalı ve yukarıdan sarkan 2000 ruh teknesini keşfedeceksiniz. Kameranızı almayı unutmayın sakın.

2.)The Birmingham Museum and Art Gallery

Birmingham Müzesi ve Sanat Galerisi, özellikle hava daha da kötüye giderse, Birmingham’da yapılacak en iyi gezilerden biridir.

Buraya geldiğinizde, Anglo-Sakson altını, Hint bronz heykelleri ve Avrupa kültürü için odaları keşfettiğinizden emin olun, aramızdaki büyük çocuklar tabutlarındaki dinozor sergilerinin ve Mısır mumyalarının tadını çıkaracaklar.

Şehirde tipik bir İngiliz brekkie arıyorsanız, Grand Central Kitchen’a uğrayın. Öğle yemeğinden sonra sizi tok tutacak doyurucu bir kahvaltı sunmaktadır.

3.) Explore Aston Hall

Aston Hall’u keşfetmek muhtemelen Birmingham’da yapılacak en iyi şeylerden biridir ve muhtemelen görülmesi gereken en önemli şeylerden biridir. İnşa edilecek son Jakoben evlerinden biri olarak, keşfedilmesi çok güzel bir geçmişi bullunmaktadır.

Buraya geldikten sonra, küçük bir yürüyüş için mükemmel olan teşhir odalarını (evin iç savaş sırasında oynadığı rolü içeren odalar dahil) ve simetrik bahçeleri ziyaret ettiğinizden emin olun.

Tüm bu keşiflerden sonra Vahşi Doğaya Çıkın (Warstone Lane’de). Yemek alanına servis edilen yemeğe girme deneyiminin tamamı inanılmaz. Önceden rezervasyon yaptırdığınızdan emin olun, neredeyse her zaman doludurlar.

4.) The Birmingham Symphony Hall

Birmingham Senfoni Salonu, çarpıcı mimari açıdan güzel oditoryumda birinci sınıf akustiğe sahip İngiltere’nin en iyi konser salonlarından biridir. Dünyaca ünlü orkestraları dinlemenin yanı sıra rock konserleri, caz müzisyenleri ve hatta komedi şovlarını izlemek için burayı da ziyaret edebilirsiniz. Gerçekten herkes için bir şeyleri var ve yapımlar yıl boyunca neredeyse her gün bir şov sahnelenmektedir.

5.) The National Motorcycle Museum

Eğer motosiklet hayranı değilseniz, muhtemelen buradan nefret edeceksiniz. Ancak, eğer öyleyseniz, muhtemelen İngiltere’nin en büyük motosiklet müzelerinden birini ziyaret etmek için kaşınıyor olacaksınız.

Dünyanın dört bir yanından orijinal özelliklerine göre restore edilmiş 1000’den fazla motosiklete sahip. Sergilenen en eski makine 1898’den kalmadır ve bugün yoldaki en güçlü süper motosikletlerin yanında yer almaktadır.

6.) The Gas Street Basin

Gas Street Bölgesi, İngiltere’nin kanal sisteminin merkezinde bulunan Birmingham bölgesidir. Şehir merkezine sadece beş dakika uzaklıktaki bu kanalların yanında yürüyüş yapabilirsiniz. Bugün, tüm endüstrinin yerini oldukça havalı barlar ve restoranlar aldı ve bu da gezintiye çıkmanız için mükemmel bir yer haline geldi.

Birmingham (İngiltere)
Birmingham (İngiltere)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz