Bremen Gezilecek Yerler
Bremen Gezilecek Yerler

Bremen 1.200 yıllık gelenepği ve Kozmopolitlik yapısıyla çok güzel bir Almanya şehridir. Pazar meydanını çevreleyen tarihi merkezi ile Eski ticaret şehri, genç ve büyük bir şehrin keyfini yaşayacaksınız. Ve yine de, Gözleri açık bir şekilde zaman yolculuğuna çıkan herkes, uzun ve heyecan verici hikayeye tanık olabilir. Bremen’i görmek için sabırsızlananlar bu makaleyi dikkatlice okumalı. Keşfedilecek çok şey var!

1. Die Bremer Stadtmusikanten (Bremen Şehir Müzisyenleri) (Bremen Mızıkacıları)

Bronz Heykel “Die Bremer Stadtmusikanten” Bremen’in gizli simgesidir. Ülkemizde Bremen mızıkacıları olarak bilinmektedir. Bremen’de şehir müzisyeni olmak için efendileri tarafından kötü muamele gören dört yaşlı hayvanın hikayesidir. Aynı zamanda Alman Masalları arasında bir klasiktir. Bremen’in 1953 yılında Belediye binasının yakınına dört kişinin ünlü Bronz heykelini dikmesi biraz şaşırtıcıdır.

Bremen Gezilecek Yerler
Bremen Gezilecek Yerler

2. St. Petri Dom: Der romanische Dom von Bremen

Bu özel binayı şehirde herkes bilir. 1200 yıldır hizmet etmektedir. Kutsal kitapta adı geçen altmış bitki türünün bulunduğu bahçede huzur ve sessizlik vardır ve Katedralin içi ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Kuleye Tırmanışın ödenmesi gerekiyor, ancak tüm şehrin muhteşem manzarasını sunuyor.

3. Schnoor: Durch schmale Gassen mitten ins Mittelalter

İlk başta gizemli görünen bu ismin arkasında Bremen’in en eski Mahallesi yatıyor. Pazar meydanından sadece birkaç adım ötede, ziyaretçiler aniden kendilerini yüksek orta Çağ’da bulurlar. 1500’den 1600’e kadar uzanan küçük evler bir araya geliyor ve sanki zaman durmuş gibi görünüyor. Gezginler Arnavut kaldırımı boyunca yürürler ve dar sokaklarda kaybolurlar.

4. Die Schlachte

Şehrin hemen yanında tarihi sahil şeridi Schlachte bulunmaktadır. Başlangıçta bir liman olan Schlachte, bugün Bremen’in gastronomik kalbidir.

19. yüzyılda Kargo trafiği hızla arttığında, nispeten dar kesimler bir liman olarak hizmet etmemişti.1980’lerde yavaş yavaş yaya bölgesine dönüştürüldü ve kısmen yeniden inşa edildi. Özellikle Bremen’in eski kentindeki kısım, tarihi bir yeteneğe sahip modern bir gezinti yeri haline geldi.

5. Die Böttcherstraße

Böttcherstrasse, Orta Çağ’da Vezer ve Pazar Meydanı arasında önemli bir bağlantı yoluydu. Dışavurumcu mimari, özellikle tuğla, tırtıklı ve yuvarlak şekillerin kullanımı ve yapıların güçlü Plastisitesi ile karakterizedir.

Böttcherstrasse’nin en ünlü evleri Roselius Evi (sokağın en eski Evi), Robinson Crusoe Evi, Paula-Modersohn-Becker Evi, yedi tembel Evi (bir Bremen efsanesinin adını almıştır), Atlantis Evi ve Glockenspiel Evi’dir.

6. Der Schnoor

Schnoor, Bremen’in en eski ve birçok kişinin dediği gibi en güzel bölgesidir. Bremen’in en eski Mahallesi olan Schnoor Nehri yakınında yer almaktadır. Tarihi yüzü, dolambaçlı (arabasız) sokakları ve özellikle 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanan orijinal evleri ile etkileyicidir. Geçmişe bir yolculuk ve Bremen’in en pitoresk yerlerinden biridir.

7. Die Überseestadt

Bremen şehir merkezinin batısında, daha doğrusu eski liman bölgesinde, en modern ve en büyük yerleşim ve iş bölgelerinden biri olan Überseestadt ortaya çıkmaktadır. Hamburg’daki Hafencity gibi, deniz aşırı şehir de modern konut ve ticari binaların yanı sıra müzeler ve Bilim alanlarına ev sahipliği yapacaktır.

8. St. Petri Dom

Bremer Dom St. Petri, 1.200 yıllık bir tarihe sahiptir. St. Petri Katedrali, Pazar meydanını belirleyen üçüncü yapıdır ve Bremen’in en önemli turistik yerlerinden biridir. Yaklaşık 90 metre yüksekliğindeki iki kilise Kulesi uzaktan görülebilir. 11. yüzyılda Katedral eski kiliselerin kalıntıları üzerine inşa edilmiştir. 13. ve 14. yüzyıllarda, zamanın ruhuna uygun olarak Gotik bir kiliseye dönüştürülmüştür. Kuzey tarafı 16. yüzyılda geç Gotik tarzda yeniden tasarlandı. 19. yüzyılda inşa edilen binanın yenilenmesi ve yenilenmesi gerekiyordu. II.Dünya Savaşı sırasında Katedral kısmen tahrip edildi, ancak 1950 yılına kadar yeniden inşa edildi.

9. Kunsthalle Bremen

Kunsthalle Bremen’de 600 yıllık Sanat Eserleri Anavatanlarına sahiptir. Almanya’da özel olarak sahip olunan tek müze olarak, Bremen’deki Kunsthalle uluslararası alanda kendine bir isim yaptı. 2011 yılında modernize edilen ve genişletilen tarihi binada altı asırdan fazla resim, heykel, bakır Gravür, çizim ve grafikler sergilenmektedir. Ayrıca çok dikkat çeken özel sergiler de var. Koleksiyonun odak noktası 19. ve 20. yüzyılların Alman ve Fransız resimleridir.

10. Universum Bremen

Bremen şehir merkezinin kuzeydoğusunda, üniversitenin yakınında interaktif Bilim Müzesi Universe Bremen bulunmaktadır.Bremen’de UFO’lar mı? Açılan bir midye veya bir balinanın başı gibi görünen şey, Bremen Evrenidir. Fütüristik gümüş renkli bina eşsiz bir bilim sergisine ev sahipliği yapmaktadır. 4.000 metrekarelik alanda, Doğa bilimlerinin farklı alanlarından yaklaşık 300 Sergi görülebilir, dokunulabilir ve denenebilir. Bu üç konu insan, teknoloji ve doğayı kapsamaktadır.

11. Die Weser

Nehir Bremen’in şehir manzarasını belirler ve şehrin yaşam çizgisidir. Sadece Bremen’in en iyi ve en önemli turistik yerlerini bulmakla kalmaz, aynı zamanda popüler bir rekreasyon alanıdır.

Kıyılarında yürüyüş yapmak ve yürümek, piknik yapmak ve rahatlamak harika bir alandır. Köprülerle, Veser ve Verdersee arasındaki Yarımadaya doğru yürüyebilir ve su manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz