Ilgaz Doruk Mevki

Çankırı ve Kastamonu ilerimizin sınırları içresinde bulunan ve turizme katkı sağlayan Ilgaz Doruk Mevkini sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Ilgaz Doruk Mevkii

İlimizin Ilgaz ilçesi birçok yönüyle insanları büyülenmektedir. İki ille sınırı bulunan bu doğa harikası Ilgaz doruk mevki her mevsimde farklı bir yönüyle ziyaretçilerine hizmet etmektedir. Kış ayında kış sporları birçok ziyaretçi buraya çekmeyi başarmaktadır. Yaz mevsiminde ise doğa sporları ile burayı  çekici hale getirmektedir. Ayrıca yaban hayatının zenginliğini de katmamız gerekir. Burada bulunan ve meşhur Ilgaz Doruk Oteli de konaklama hizmeti vermektedir. Burada pistler ve mekanik tesislerde mevcuttur. Buraya gelen ziyaretçiler kışın gönüllerince kayabiliyorlar. Kuzey yamacında bulunan Kastamonu sınırında da aynı şekilde konaklama tesisleri mevcuttur. 1997 yıllında Bakanlar Kurulunun kararıyla turizm merkezi sınırları içerisine alıp kış sporlarında ülkemizin önemli bir kış turizm kenti olma özeliğini kazanmıştır.

Sonuç olarak doğa ve kış turizmi olan Ilgaz Doruk Mevkisini ziyaret edebilirsiniz özellikle kış ayında sevdiklerinizle bol bol eğlenebilirsiniz.

Ilgaz Doruk Mevkii Nerede?

Ilgaz Doruk Mevkii, Çankırı’nın Ilgaz ilçe sınırında bulunur. Ilgaz’a 23, Çankırı’ya 73, Ankara’ya 210, Kastamonu’ya ise 40 km uzaklıkta bulunur.

Ilgaz Doruk Mevkii Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla gidebileceğiniz gibi Ankara-Kastamonu arasında ulaşım sağlayan otobüslerle de gidilebilir.

NOT

Ilgaz Otelleri ve Ilgaz Otel Fiyatları hakkında bilgi ve ayrıntı öğrenmek için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. << Ilgaz Otelleri ve Ilgaz Otel Fiyatları

Ilgaz Doruk Mevki
Ilgaz Doruk Mevki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz