Kavaklıdere

Kavaklıdere; Muğla iline bağlı bir ilçedir. Kavaklıdere ilçesi Muğla il merkezine 55 km uzaklıkta yer almaktadır. Deniz kenarında bulunmamasından dolayı Muğla’nın diğer ilçelerine göre daha sakin ve sessiz bir ilçedir. Yaylaları ve tarihi yapıları ile dikkat çeken Kavaklıdere ilçesinde çok sayıda gezilecek yer bulunmaktadır.

Bakırcılar Çarşısı: Bakır ve mermeri ile ünlü Kavaklıdere ilçesinin merkezinde yer almaktadır. Yöre halkı tarafından yapılan bakır eşyaların satıldığı bakırcılar çarşısında bakırdan yapılmış çeşitli eşyalar satılmaktadır. Bakır sanatkarlarının yapmış olduğu bakır işlemelerine yakından şahit olabilir ve bunlardan satın alabilirsiniz. Ayrıca Kavaklıdere ilçesinde her yıl ağustos ayında mermer ve bakır festivali yapılmaktadır.

Hyllarima Antik Kenti: Kavaklıdere ilçe merkezine 15 km uzaklıkta Derebağ Köyü yakınlarında yer almaktadır. Karyalılar Döneminde kurulan antik kentin kalıntıları geniş bir alana yayılmıştır. Hyllarima Antik Kentinde yer alan Roma Dönemine ait 1200 seyirci kapasiteli antik tiyatro, şehrin çevresinde bulunan surlar, kapılar ve kaya mezarları günümüze kadar ulaşmıştır. Özellikle tarih meraklıların dikkatini çekecek bu antik tiyatroyu ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Menteşe Beldesi: Kavaklıdere ilçe merkezine 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Kocaçay’ın aktığı vadinin eteklerine kurulan Menteşe Beldesi bir yörük yerleşimidir. Yeşil ormanlar ile çevrili Menteşe Beldesi serin havasından dolayı yaz aylarında en çok tercih edilen yerlerdendir. Ayrıca Menteşe Beldesinde tarihi evleri de görebilirsiniz.

Yerküpe Yaylası ve Mağarası: Kavaklıdere ilçe merkezine 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Asırlık çınar ağaçları, kaynak suları, geniş çayırlıkları, çağlayanı ve mağarası ile dikkat çeken Yerküpe Yaylası görülmesi gereken yerlerdendir. Serin ve temiz havası ile bölgenin en çok tercih edilen Yerküpe Yaylasında her yıl yaz aylarında çeşitli festivaller, şenlikler ve konserler düzenlenmektedir. Ayrıca Yerküpe Yaylasının hemen girişinde 100 metre uzunluğunda, tek galerili bir mağara bulunmaktadır. Ziyarete açık olan mağara sarkıtları, dikitleri, damla taşları ve küçük su havuzları ile dikkat çekmektedir. Yerküpe Mağarasının üst kısmı piknik ve dinlenme alanı olarak kullanılmaktadır. Mağaranın harika doğasını gezdikten sonra üst kısmında bulunan yeşil alanda piknik yapabilirsiniz.

1-Muğla Gezi Rehberi

2-Muğla’da Gezilecek 10 Yer

3-Muğla Gece Hayatı

4-Muğla Otelleri ve Muğla Otel Fiyatları

Kavaklıdere Hangi Şehirde
Kavaklıdere Haritası
Kavaklıdere Nasıl Gidilir
Kavaklıdere Nerede
Kavaklıdere

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz