Karesi | Gezilecek Yerler
BalıkesirGezi RehberiTürkiye

Karesi

Balıkesir’in merkez ilçesidir. Balıkesir büyük şehir olduktan sonra ilçe olmuştur. Köklü bir geçmişe sahip olan Karesi ’de birçok tarihi yapıt bulunmaktadır.

Karesi Gezilecek Yerler

Karesi Haritası
Karesi Haritası
Karesi
Karesi

Saat Kulesi: Balıkesir’in merkezinde bulunmaktadır. Saat kulesinin üzerinde yer alan kitabeye göre 1829 yapılmıştır. 5 katlı yapısı ile Galata Kulesini andırmaktadır.

Osmanlı Döneminden kalan bu tarihi yapı 20 metre yüksekliktedir. Saat Kulesi ihtişamlı güzelliği ile görülmesi gereken yerlerdendir.

Göz at ;

  1. Karesi Gezilecek Yerler
  2. Karesi Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Balıkesir Gezilecek Yerler
  4. Balıkesir’de Gezilecek 10 Yer
  5. Balıkesir Gece Hayatı
  6. Balıkesir Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  7. Balıkesir Otelleri ve Balıkesir Otel Fiyatları
  8. Balıkesir Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?

Kuvay-ı Miiliye Müzesi: Millî Mücadele çalışmalarına karargah olan eski blediye binası 1996 yılında Kuvay-ı Milliye Müzesi olarak hizmete açılmıştır. Müzenin birinci katında; Kuvay-ı Milliye’nin kurulmasına öncülük eden kişilere ait yazılı kararlar ve bu kişilere ait hatıralar bulunmaktadır. Ayrıca Atatürk’ün Balıkesir’de çekilen fotoğrafları sergilenmektedir. İkinci katında ise arkeolojik ve etnografik eserler teşhir edilmektedir. Kuvay-ı Milliye Müzesi pazartesi dışında her gün halk ziyaretine açıktır.

Zagnos Paşa Külliyesi: Karesi ilçesinin Ahmet Vefik Paşa mahallesinde bulunmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in veziri Zağnos Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Osmanlı dönemine ait bu külliye içerisinde; cami, hamam, türbe, bedesten ve muallimhane barındırmaktadır. Balıkesir’in en büyük ve en önemli tarihi eseridir. Bu külliyeden günümüze camii, türbe ve hamam ulaşmıştır.

Zağnos Paşa Camii: Balıkesir’in en büyük camisidir. Kare planlı yapıda olan bu camii; merkezi bir kubbe ile üzeri örtülmüştür. Kubbenin etrafında dört adet köşe kubbesi bulunmaktadır. İç ve dış mimarisi ile Osmanlı mimarisini örnek alan bu caminin bir diğer önemli özelliği;

Atatürk bu camide hutbe okumuştur. Osmanlı sanatının tüm özelliklerini taşıyan bu camii iç ve dış duvarlarında çeşitli süslemeler ve motifler bulunmaktadır. Caminin avlusunda şadırvan ve türbe bulunmaktadır. İhtişamlı tarihi görüntüsü ile görülmesi gereken tarihi yerlerdendir.

Zağnos Paşa Hamamı: Balıkesir merkezde yer almaktadır. Osmanlı Döneminden kalan Paşa Hamamı tarihi geçmişine rağmen günümüze sağlam olarak ulaşan tarihi bir yapıdır.  Zağnos Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Dış mimarisine hiç dokunulmamış fakat iç mimarisi günümüz şartlarına göre dekore edilmiştir. Böylece Paşa Hamamı tarihi ve moderni iç içe taşıyan bir yapı olarak günümüzde dikkat çeken bir yer olmuştur. Tarihi ve modern yapısı ile çok sayıda ziyaretçi almaktadır.

Lazlar Hamamı: 400 yıllık geçmişine rağmen günümüze sağlam mimari ile ulaşan Lazlar hamamı birçok hastalığa şifa olduğuna inanıldığından sürekli ziyaretçi almaktadır. Ayrıca bölgede; tarihi çarşı hamamı ve yeşilli hamamı da bulunmaktadır.

Değirmen Boğazı Tabiat Parkı: Balıkesir- Bursa karayolu üzerinde bulunan bir piknik alanıdır. Büyük bir alan bu piknik alanı çam, servi, söğüt gibi birçok türden ağacı içinde barındırmaktadır.

Ormanlık alana sahip bu piknik yeri bol oksijenli havası ve yeşil tabiatı ile yoğun ziyaretçi akımına uğramaktadır. Piknik alanında; kır gazinosu, satış stantları, çocuk oyun alanı, lokanta, kafe ve basketbol oyun alanları bulunmaktadır.

Şehitler Parkı: İlçenin en büyük parkıdır. Şehitler parkında; yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları ve kafeler bulunmaktadır. Ayrıca parkta Türkiye’nin yedi bölgesinin Kurtuluş Savaşındaki mücadelesini simgeleyen yedi ay bir yıldız heykeli bulunmaktadır. Keyifli zaman geçireceğiniz bu parka uğramalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir