Yalova Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 14 Yer! | Gezilecek Yerler
Gezi RehberiHaberlerTop 10TürkiyeYalova

Yalova Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 14 Yer!

Yalova Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 14 Yer! Nereler Gezilir, Nereye Gidilir? Yalova ilimiz Marmara bölgesinde bulunur. ilimize bağlı 6 ilçe bulunur. bunlar Altınova,Çiftlikköy, Armutlu, Çınarcık, termal ve il merkezidir.  

Yalova Gezilecek Yerler

İlimizin 2015 yıllı itibari ile nüfusu 132.322’dır. İlimizde birçok kaplıca, plaj, tarihi yapı ve doğal güzellik bulunur. ilimizde bunların içinde 10 tanesini seçtik siz değerli okurlarımız için umarım beğenirsiniz.

Göz at ;

  1. Yalova Gezilecek Yerler
  2. Yalova’da Gezilecek 10 Yer
  3. Yalova’nın İlçeleri
  4. Yalova Gece Hayatı
  5. Yalova Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  6. Yalova Termal Otelleri ve Yalova Termal Otel Fiyatları
  7. Yalova Otelleri ve Yalova Otel Fiyatları
  8. Sudüşen Şelalesi
  9. Marmara Bölgesinde Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  10. Yalova Atatürk Köşkü
  11. Çınarcık Gece Hayatı
  12. Çınarcık Otelleri ve Çınarcık Otel Fiyatları

Sorularınız olursa sayfanın altında yorum kısmına yazabilirsiniz. Ayrıca Yalova Gezi Rehberi yazımızı da linki tıklayarak okuyabilirsiniz. << Yalova Gezi Rehberi

Yalova’nın İlçeleri

Yürüyen Köşk

Yalova ilimizin İsmet Paşa Mahallesinde bulunur. bu köşkün hikayesi şöyledir. Atatürk bu kenti çok sevmekteydi ölene kadar birçok kez bu ilimize gelmiştir.

İlk ziyaretini 1927 yıllında gerçekleşmişti. Buraya geldiğinde burada bulunan çınar ağacı dikkatini çekmişti. Çınar ağacın altına geçip biraz dinlendi daha sonra orada bulunanlara burada bir köşk yapacaksınız. Onlarda emri hemen yerine getirirler.

Kısa sürede ahşaptan çok güzel bir köşk inşa edilir. 1929 yıllında köşk hazır olur. Mustafa Kemal Yalova ziyaretlerinde gelip burada kalmıştı. Daha sonra özellikle rüzgarlı havalarda Çınar ağacının yaprakları köşke zarar veriyordu. Çınar ağacının daları kesilmek istendi. Fakat bunu cesaret edemediler.

Atatürk’ün doğaya olan ilgisi biliniyordu. Onun için izin gerekiyordu. İzin almaya gidince Mustafa kemal kabul etmedi dallar kesilmeyecek köşk biraz kaydıralacak dendi. Bu görevi de İstanbul Belediyesine verildi. Belediye etrafını dikkatlice kazıp tramvay rayları yerleştirip 5 metre sola kaydırıldı.

Böylece ağaç daları kesilmedi. Köşkte zarar görmekten kurtuldu. Bu nedenle yürüyen köşk denilir. Günümüzde yerli yabancı buraya gelen istinasız herkes buraya gelip ziyaret etmektedir. Sizin de yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Atatürk Köşkü

Bu köşk Yalova ilimizin Termal ilçesinde bulunur. Mustafa kemal Cumhuriyeti kurduktan sonra Anadolu’nun çeşitli yerlerine gidip geziyordu.

İl ve ilçelerden neyin eksik olduğunu bizzat kendi gözleri ile görmek istiyordu. Yalova ilimize geldiğinde bu ilimizi çok beğenmişti. Geleceği parlak il demişti. Burada bulunan termal kaynaklarını tekrar turizme kazanmasında vesile olmuştur.

Yalova ilimizi çok sevdiğinde burada kendisi için bir köşk yapılmıştır. Bu köşk Atatürk’ün 1929 yılındaki ziyareti sırasında yapılmıştır. 4 kabul salonu ve 11 odası bulunur. Muazzam bir köşk yapılmıştır. Atatürk çoğu zaman çalışmalarını burada yürütmüştür. Ülkemiz için önemli kararları burada almıştır. 1984 yıllına kadar köşk olarak kalan bu yapı bu tarihten sonra Müze yapılmıştır. Günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

Müzede Atatürk ile ilgili birçok eşya sergilenmektedir. Halen köşkte bulunan bazı eşyalar ve özellikleri : – “Kurşunlu banyo ve kadınlar” tablosu ressam Nurettin NİYAZİ tarafından 1930 yılında yapılmış. – Bir dağ yamacı ve bazı hayvanları temsil eden bir resim, Rus ressam Ayvazovski tarafından 1875 yılında yapılmış. – Halılar: İran, Hereke – Vazolar: Yıldız Porselen, Fransa, Japonya ve Çin.Ayrıca bir tanesi Mısır yapımı Hiyeroglif yazılarıyla süslü Pirinç ve Abanoz ağacından yapılmış. – Karyolalar: Pirinç yatak odası takımı, Fransız lake sandalyeler ceylan derisiyle kaplanmış – Radyo: Alman( RCA ) marka – Piyano: Wilhelm Spaethe ( Gera )

Sudüşen Şelalesi

Yalova ilimizin Termal İlçesine bağlı Üvezpınar köyüne 8 km uzaklıkta bulunur. Şelaleye varır varmaz şelaleden akan suyun serinliğini vücudunuzda hissedeceksiniz.

Bir hafta sonu bu sessiz sakin ve doğal cennette sadece sevdiklerinizin sesini ve su sesini dinlemek isteyeceksiniz. Burada bulunan yeşillik sizi adeta kendine mıknatıs gibi çekecektir.

Burada bulunan mesire yerlerinde pikniğinizi yapıp akşama kadar doyasıya eğleneceksiniz. Akşam olmasını belki hiç istemeyeceksiniz. Bu şelaleyi mutlaka sevdiklerinizle gelip bolca fotoğraf çekmelisiniz.

Yalova Kent Müzesi

Yalova ilimizin merkezinde bulunan bu müze ilimizin tarihine ışık tutmaktadır. 2013 yıllında kurulmuştur. İki katlıdır. Üst katta daha çok resmi işlemler ve sergiler yapılır.

Müzede özellikle Osmanlı ve cumhuriyet dönemine ait birçok bilgi belge ve eser sergilenmektedir. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayınız.

Çınarcık Sahili

Yalova ilimize bağlı Çınarcık İlçemizde bulunan sahil ve plajları görülmeye değer yerlerdir. Buraya her gelen yerli ve yabancı ziyaretçi memnun olarak ayrılmaktadır.

İster ilimize gelin ister ilçeye gelin kesinlikle burada denize girmeden dönmeyiniz. İstanbul’a 2 saat uzaklıkta bulunan ilçemize tatil yapıp kafa dinlenebilir.

Delmece Yaylası

İlimize bağlı Çınarcık ilçemizde bulunan Teşvikiye beldesinde bulunur. İlçe merkezine 17 km uzaklıktadır. Bu yaylaya daha 1 km kala sizi birçok farklı ağaç karşılamaktadır.

Bu yaylaya ulaştığınızda sessiz sakin doğal güzellikleri karşılaşıyorsunuz. Bu yayla kafa dinlemek ve stres atmak için bulunmaz bir yerdir.

Bu yayla etrafında şelale ve dipsiz krater gölü ve şifalı su olarak adlandırılan kaplıca suyu bulunmaktadır. Burada 60 hane ahşap ve 20 hane kargir bina bulunmaktadır.

Termal Kaplıcaları

Yalova ilimizin Termal İlçesinde  bulunan bu kaplıca ilimizi ve ilçemiz aynı zamanda ülkemiz için önemli bir yere sahiptir. Bu kaplıca şifa kaynağıdır. Bu şifa kaynağında şifa bulmak isteyen yerli ve yabancıların uğrak yeridir.

İlçemize gelen yabancıların çoğu bu kaplıcalar için gelmektedir. Kaplıcaları çok önemli olan ilçemizin turizm kenti olmasına da vesile olmuştur. Bu kaplıca suları cumhuriyet döneminde bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmişti.

Buraya ziyaret düzenleyen Atatürk bu kaplıca sularına el atmıştır. O günden sonra kaplıca suları ülkemiz ve ilimiz için bir şifa kaynağı olmuştur.

Yalova Açık Hava Müzesi

İlimizin merkezinde bulunan Kazım Karabekir Mahallesinde bulunur.  Bu müze 2003 yıllında hizmete girmiştir.

Müzede Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait onur taşları, mezar stelleri, sütunlar, sütun başlıkları, lahitler sergilenmektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka uğrayıp ziyaret etmelisiniz.

Burada tarihe yolculuğa çıkıp tarihi bir haz alacağınızda hiç şüpheniz olmasın.

Erikli Şelalesi

İlimizin Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikye köyünün 6 km yukarısında bulunur. Bu isimle birde yayla bulunur. Burada şelalenin soğuk suyu, temiz hava ve yeşillik muhteşem üçlü yan yana gelince evren size huzur verir.

Burada ayrılmak istemeyeceksiniz. Suyun sesinden adeta uyumak isteyeceksiniz. Burada iki tane şelale bulunur. bu güzellikleri yerinde görmek istiyorsanız buyurun sizi İlimize bekliyoruz.

Kara Kilise

İlimizin Çiftlikköy İlçesinde bulunur. Günümüzde burada sadece kalıntıları bulunan Helenopolis’ten kalma Kara Kilise adında çok eski bir kilise bulunuyor. Bu kilise daha önce Roma imparatorluğu tarafında hamam olarak kullanılmış daha sonra kiliseye çevrilmiştir.

Bu tarihi kilise günümüzde baya tahrip olmuştur. Kilise duvarları üzerinde birçok figür bulunuyormuş fakat günümüzde bu figürler görünmüyor ve fark edilmiyor.

Burada yıllar önce kazı çalışmaları yapılmış burada bulunan tarihi kalıntıları İstanbul Müzesine götürüp orada sergilenmiştir. Bu kilise diğer kiliselerden farkı ise yön olarak kuzey-güney eksenindedir.

Yalova Kara Kilise

Yalova ili, Çiftlikköy İlçe sınırında bulunan Kara Kilise, M.S 6.Yüzyılda hamam, daha sonra kilise olarak kullanılmıştır. Günümüzde burada sadece kalıntıları bulunan Helenopolis’ten kalma Kara Kilise adında çok eski bir kilise bulunuyor. Bu kilise daha önce Roma imparatorluğu tarafında hamam olarak kullanılmış daha sonra kiliseye çevrilmiştir. Bu tarihi kilise günümüzde baya tahrip olmuştur. Kilise duvarları üzerinde birçok figür bulunuyormuş fakat günümüzde bu figürler görünmüyor ve fark edilmiyor. Burada yıllar önce kazı çalışmaları yapılmış burada bulunan tarihi kalıntıları İstanbul Müzesine götürüp orada sergilenmiştir. Bu kilise diğer kiliselerden farkı ise yön olarak kuzey-güney eksenindedir.

Dipsiz Göller Piknik Alanı

Yalova ili, Çınarcık ilçe sınırında bulunan Dipsiz Göller Piknik Alanı, gezilip görülmeye değer harika bir yerdir. Göl etrafında zengin orman florası ve yaban hayatı ile göz kamaştırmaktadır. Yaz aylarında buraya gelip harika zaman geçirebilirsiniz. Göl kenarında doğa yürüyüşü yapıp mangalınızı yakıp koyu bir sohbete dalabilirsiniz. Kısaca huzur aramak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Etrafında bulunan Delmece yaylası, Erikli yaylası ve şelalesiyle bir bütünlük kazanan bu göl kesinlikle gezip görmelisiniz. Göl etrafında belirli bir kısmı piknik yapılmak için ayrılmıştır. Fakat burada masa falan yok. Sadece yeşilliğin üzerinde oturup pikniğinizi yapabilirsiniz.

Karaca Arboretum

Yalova kent merkezinde bulunan Karaca Ağaç Parkı, 1980 yıllında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuştur. Günümüzde yaklaşık bünyesinde 7000 civarında değişik bitki türleri barındırmaktadır. Bu parkın en önemli özeliği Türkiye’nin ilk özel Arboretumudur. Bu nedenle özel bir yere sahiptir. Dünya çapında birçok ödül hak eden bu harika parkı mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. 2004 yıllında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca, Bu park üzerindeki vakıf statüsünü kaldırım ülkeye armağan etmiştir.

Armutlu Kaplıcaları

Yalova ili, Armutlu ilçe sınırında bulunan Armutlu Kaplıcaları, 6. Yüzyıldan beri yararlanılmaya devam eden bir şifa kaynağıdır. Armutlu ilçemiz denince ilk akla Armutlu kaplıcaları gelmektedir. Bu kaplıcalar birçok hastalığa şifa olmaktadır. Yıl içerisinde yerli yabancı birçok kişinin şifa bulmak amacı ile buraya geldiklerine şahit olabiliriz. Burada konaklama yerleri de bulunur. Buraya yolunuz düşerse bu kaplıca mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

8 thoughts on “Yalova Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 14 Yer!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir