Mustafakemalpaşa
Mustafakemalpaşa Bursa iline bağlı bir ilçedir. Mustafakemalpaşa ilçesi Bursa il merkezine 83 km uzaklıkta bulunmaktadır. Türkiye’nin en uzun isimli ilçesi olan Mustafakemalpaşa modern bir ilçedir.
Mustafakemalpaşa Gezilecek Yerler
Uluabat Gölünün kıyısında bulunan Mustafakemalpaşa ilçesinin ortasında geçen ve ilçeyi ikiye bölen Mustafakemalpaşa Çayı harika bir görüntü oluşturmaktadır. Mustafakemalpaşa tatlısı ile ünlü olan Mustafakemalpaşa ilçesinin yüzde altmışı ormanlar ile çevrilidir. Mavi ve yeşilin uyumu içinde olan Mustafakemalpaşa ilçesi doğal birçok güzelliğe sahiptir.
Göz at ;
- Mustafakemalpaşa Gezilecek Yerler
- Mustafakemalpaşa Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Bursa Gezilecek Yerler
- Bursa Gece Hayatı
- Bursa’da Gezilecek 10 Yer
- Bursa Hayvanat Bahçesi
- Timsah Arena Stadyumu Nerede
- Bursa Otelleri ve Bursa Otel Fiyatları
- Bursa Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
- Bursa’dan İznik’e Nasıl Gidilir, Ulaşım
- Bursa Su Oyunları Parkı
- Bursa Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
- Türkiye’nin En İyi 10 Kayak Merkezi
- İznik Otelleri ve İznik Otel Fiyatları
- İlkbahar’da Gezilecek 10 Yer
- Türkiye’nin En Turistik 10 Şehri
- Marmara Bölgesinde Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
Tümbüldek Kaplıcası: Mustafakemalpaşa ilçe merkezine 16 km uzaklıkta bulunan Akarca Köyünde yer almaktadır. Tarihi hamam kalıntıları üzerine 1895 yılında kaplıca yapıları inşa edilmiştir.
Tümbüldek Kaplıca suları romatizmalı hastalıklara, cilt ve deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Kaplıca suları içildiğinde ise mide, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi gibi hastalıklara iyi gelmektedir.
Konaklama imkanları bulunan Tümbüldek Kaplıcasında şifalı bir tatil yapabilirsiniz. Ayrıca kaplıcanın çevresi mesire yeri olarak da kullanılmaktadır. Burada konaklayarak uzun süreli ya da günübirlik tatil yapabilirsiniz.
Su Uçtu Şelalesi: Mustafakemalpaşa ilçe merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Muradiye Köyü yakınlarında bulunan Çataltepe Mevkiinde yer almaktadır. Karadere üzerinde bulunan şelale 35 metre yükseklikten dökülmektedir. Çok yüksekten akmasından dolayı harika bir görüntü oluşturan şelale uçan suyu andırdığı için Su Uçtu Şelalesi adını almıştır. Su Uçtu Şelalesi döküldüğü yerde bir gölet oluşturmaktadır.
Bahar aylarında şelale suları artarak aktığından dolayı şelaleye yaklaşmak için yağmurluk giymek gerekir. Mayıs ayından sonra suları azalan Su Uçtu Şelalesi çevresi mesire yeri ve piknik alanı olarak kullanılmaktadır.
Su Uçtu Şelalesinin tepesinde bulunan lokantada bu muhteşem manzaraya karşı oturup alabalık yiyebilirsiniz. Harika manzara fotoğrafları çekeceğiniz Su Uçtu Şelalesini ziyaret listenize eklemenizi tavsiye ederim.
Uluabat Gölü: Mustafakemalpaşa ilçe sınırlarında bulunan Uluabat Gölünde Halilbey adası ve 6 küçük ada bulunmaktadır. Uluabat Gölüne çok sayıda su kuşları uğramaktadır.
Su kuşları ile harika bir görüntü oluşturan Uluabat Gölü görülmesi gereken doğal güzelliklerdendir. Uluabat Gölünde çok sayıda kuş türüne şahit olabilirsiniz.
Melde Antik Ören Yeri: Mustafakemalpaşa ilçe merkezine 4 km uzaklıkta Melde bayırında bulunmaktadır. M.Ö. 4. Yüzyılda kurulan antik kentin ismi Miletopolis’tir. Miletopolis Antik Kentinin kimler tarafından kurulduğu tam olarak bilinmemektedir.
Antik kentte yapılan arkeolojik kazılarda Yunan, Roma ve Bizans Dönemine ait tarihi eserler bulunmuştur. Miletopolis Antik kentinde Roma Dönemine ait tapınak, aile mezarı ve Apollon Heykeli bulunmaktadır.
Büyük bir alana yayılan bu antik kentte görülecek çok sayıda tarihi kalıntı bulunmaktadır. Gezinize tarihi bir boyut kazandırmak istiyorsanız Melde Antik Ören yerine gitmenizi tavsiye ederim.
Paşalar Fosil Kazı Alanı: Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı olan ve ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Paşalar Köyünde yer almaktadır. Paşalar Fosil alanında yapılan çalışmalar sonucunda 15 milyon yıldır saklanan fosil kalıntıları bulunmaktadır. Bu fosil alanında fil, zürafa, gergedan ve atlara ait çeşitli fosiller bulunmuştur.
Lalaşahin Paşa Türbesi: Mustafakemalpaşa Deresinin yakınlarında yer almaktadır. Lalaşahin Paşa Türbesi camii, medrese, hamam ve zaviyeden oluşan bir külliyenin parçasıdır. Günümüze bu külliyeden geriye sadece Lalaşahin Paşa Türbesi ve caminin minaresi ulaşmıştır.
Lalaşahin Paşa Türbesi; Orhan Bey’in küçük oğlu I. Murat’ın Lalası olan 1386 yılında vefat eden Lala Şahin Paşa’ya aittir. Taş ve tuğladan Selçuklu tarzında inşa edilen Lalaşahin Paşa Türbesi duvarlarında bulunan süslü motifleri ile dikkat çekmektedir. Lalaşahin Türbesi 5 metre yüksekliği ve 6 adet penceresi ile ihtişamlı bir görüntü oluşturmaktadır.