Berliner Fernsehturm (Berlin TV Kulesi)
Berliner Fernsehturm (Berlin TV Kulesi)

Berlin TV Kulesi, Berlin’in merkezinde, Aleksanderplatz Meydanı’nda yer almaktadır. Almanya’da başka hiçbir bina daha yüksek değildir: 368 metredir. 1969 yılında inşa edilmiştir.

Kule sadece en yüksek olduğu için ünlü değildir: Üstünde bir anten dışında bir kule küresi vardır. İçinde bir restoran ve bir gözlem güvertesi var. Kule Anteniyle televizyon ve radyo programları yayınlıyor.

Berliner Fernsehturm (Berlin TV Kulesi)
Berliner Fernsehturm (Berlin TV Kulesi)

Her gün yaklaşık 5000 kişi kuleyi ziyaret etmektedir. Yılda bir milyondan fazla. TV Kulesi, Brandenburg Kapısı’na benzer şekilde Berlin’in tanınmış bir simgesidir. Berlinliler onun için “Telespargel” gibi takma adlar icat ettiler.

O zamanlar Berlin’in bu kısmı Alman Demokratik Cumhuriyeti DDR’DEYDİ. 1952’den beri DDR’DE televizyon satın alınabiliyordu. Ancak DDR televizyonu Berlin’de iyi karşılanmadı. Bunun için yüksek bir televizyon kulesinde büyük bir kanal gerekliydi.

Kulenin inşa edilmesi yıllar aldı. İyi bir inşaat alanı arıyorlardı, ayrıca bazen para azdı. 1964’te Doğu Alman hükümdarları nihayet insanları etkilemek için yüksek bir kule seçti.

Kule, insanların yaşadığı veya çalıştığı birçok Evi yıkmak zorunda kaldı. İnsanlar bundan şikayet edemezdi, Yöneticiler buna izin vermezdi. Yöneticiler ayrıca, kule umulandan çok daha pahalı olmasına rağmen, inşaat için hala para olduğundan emin oldular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz