Simav
Simav denince herkesin aklına yeşillikler içinde saklı bir cennet gelir. Bunun dışında kaplıcaları gelir. Kaplıcaları ülkemizde marka yapmış durumdadır. Ama ilçemizin tarihine bakacak olursak ilçemizin tarihi kahramanlıklarla doludur. İlçemiz 3 defa yunan işgaline uğrar. Yöre halkı ve Kuvay-ı milliye desteğiyle ilçemiz bağımsızlığa kavuşturur. İlçemiz ile ilgili daha fazla bilgi aşağıda vereceğim.
Simav, Kütahya ilimize bağlı bir ilçedir. İlçe şehir merkezine yaklaşık 143 km uzaklıktadır. Buraya gitmek için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşmak mümkündür.
İlçemiz tarihi m.ö 4000 yılına dek yaşam izlerine rastlanmıştır. 1867 yılında belediye, 17 Şubat 1868 tarihinde ilçe statüsü kazanmıştır. İlçemiz 2016 yıllı itibariyle toplam nüfusu 64.046’dır.
Simav’da Gezilecek Yerler
1-Simav Ulu Cami
İlçemizin merkezinde bulunan bu cami ilçemizin en eski tarihi yapılardan biridir. Bu cami yapılış tarihi net olarak bilinmemektedir. 1551 yıllında yapıldığı düşünülen cami çoğu kişi tarafında bu tarih onarım tarihi olarak da görmektedir. Bazı kişiler tarafında ise şöyle bir düşünce atarlar ortaya bu cami kiliseden çevrilmiştir. Cami uzun yıllar yöre halkına hizmet etmiştir. sizin de yolunuz düşerse bu tarihi yapıyı yakında inceleyebilirsiniz.
2-Hisar Kalesi
İlçemizde bulunan bu kale yakın zamanda restore edilip turizme kazandırılmıştır. Bu kale kim ve ne zaman tarafında yapıldığı bilinmiyor. Bizanslardan kalma kale olduğu da söyleniliyor. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.
3-Eynal Kaplıcaları
İlçe merkezine 4 km uzaklıkta bulunan bu kaplıca suyu Ortadoğu ve Balkanlar bölgesinin en büyük hamam tesisi olarak bilinir. Bu kaplıca suyunu en güzel Evliya çelebi Seyahatnamesinde anlatmaktadır. Şöyle der. “Dünyada ve Anadolu’da birçok kaplıcayı gezdim, gördüm ama Eynal Kaplıcası gibisini görmedim, böylesi yeryüzünde yoktur” bu sözü zaten her şeyi özetlemektedir. Birçok hastalığa şifa dağıtmaktadır. Burada konaklama yeri de bulunmaktadır. Yolunuz düşerse mutlaka gelmelisiniz. İlçemize her gelen buraya uğramadan gitmez. Aman siz de uğramadan gitmeyin.
4-Gölcük Yaylası
ilçemizde bulunan bu mesire yeri orada bulunan gölcük gölünde almıştır. Mesire yeri Gölcük: Simav-Emet karayolu üzerinde bulunmaktadır. ilçeye 17 km uzaklıktadır. Burada ormanlık alanda mesire yeri vardır. Burada kurulan masalar ile piknik yapma keyfini yaşıyorsunuz. Yolunuz düşerse bu yeşil alanda temiz hava alıp kafa dinleyebilirsiniz.