Burdur Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 16 Yer! | Gezilecek Yerler
BurdurGezi RehberiHaberlerTop 10Türkiye

Burdur Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 16 Yer!

Burdur Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 16 Yer! Nereler Gezilir, Nereye Gidilir? Burdur 261.401 toplam nüfusu ile ülkemizin Akdeniz Bölgesinde bulunur. İlimize bağlı 11 ilçe bulunur. Burdur ilimiz turistik bir kent olup gezilip görülecek birçok yeri bulunmaktadır.  

Burdur Gezilecek Yerler

İlimizle ilgili uzun bir yazı yazdık isteyen olursa burada OKUYABİLİR. Şimdi şehirde bulunan 10 gözde yeri yazacağız. Umarım beğenirsiniz. Sorularınız veya eklemek istediğiniz bir yer olursa yorum kısmında bizimle paylaşın.

Göz at ;

  1. Burdur Gezilecek Yerler
  2. Burdur’da Gezilecek 10 Yer
  3. Burdur Otelleri ve Burdur Otel Fiyatları
  4. Burdur Gece Hayatı
  5. Salda Gölü Nerede, Nasıl Gidilir
  6. Salda Gölü Otelleri ve Salda Gölü Otel Fiyatları
  7. Akdeniz Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
  8. Burdur Gölü Nerede, Nasıl Gidilir
  9. Burdur Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu

Burdur Arkeoloji Müzesi

Burdur kent merkezinde bulunur. 1956 yıllında Burdur çevresinde toplanan tarihi yapılar burada toplanmıştır. 12 Haziran 1969 yılında ise kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Müzede birçok eser sergilenmektedir. Her gün açık olan müze giriş ücreti de 5 liradır.

Taş Oda Konağı Etnoğrafya Müzesi

Taş Oda Konağı Etnoğrafya Müzesi şehir merkezine bağlı Pazar Mahallesinde bulunur. Müze 1890 yıllında Kınalı Aşiretinden Emin Bey tarafında inşa edilmiştir. Yapı iki katlı ahşap bir Osmanlı mimarisidir. Harika bir bahçesi bulunur.

Bahçede çeşme ve kuyular bulunur. Evin içi eski Burdur evlerine göre dizayn edilmiştir. Burada mankenlerle eski yaşamı canlandırmaktadır. Buraya yolunuz düşerse buraya mutlaka gelin.

İnsuyu Mağarası

Burdur kent merkezine 10 km uzaklıkta bulunan  Mandıra köyü sınırlarında bulunur. Mağara yarı aktif bölgede bulunması mağara içinde birçok sarkıt ve dikit oluşmasına sebep olmuştur.

Harika bir manzara yaratan bu sarkıt ve dikitleri mutlaka görmelisiniz. Ayrıca bu mağara 1965 yılında ziyaretçilerine açılmıştır. Bu haliyle ziyaretçilere açılan ilk mağaradır. Mağaranın toplam uzunluğu 525 metredir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim.

Burdur Ulu Camii

Burdur Ulu cami şehir merkezine bağlı Pazar Mahallesinde bulunur. Bu cami ilk olarak 1300’lü yıllarda inşa edilmiş. daha sonra harap olan cami ikinci kez Çelik Mehmet Paşa 1749 tarafında inşa ediliyor.

sonra depremde yıkılan cami 1935 yıllında Neo-Klasik üslupta  yapılmıştır. Cami günümüze kadar küçük onarımlarla ulaşılmıştır. Günümüzde ibadete açık olan camiye yolunuz düşerse ziyaret edin.

Salda Gölü

Yeşilova ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer almaktadır. Burdur il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır. 44 km büyüklüğe sahip Salda Gölü 180 metre derinliğe sahiptir. Salda Gölü ülkemizin en derin göllerindendir.

Tatlı suya sahip gölde sazan balıkları yetişmektedir. Göl üzerinde yer alan 7 tane ada yazın suların çekilmesi ile ortaya çıkıyor ve doğal bir güzellik oluşturuyor. Salda Gölü içinde bulunan magnezyum, soda ve kilden dolayı bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

Masmavi renge sahip Salda Gölünün çevresinde çeşitli kampingler ve plajlar bulunmaktadır. Çok sayıda plaj ve konaklama tesisi bulunan bu alanda Orman Plajı ve Halk Plajı en çok dikkat çeken plajlarıdır.

Burdur Saat Kulesi

Burdur kent merkezinde bulunur. 1830 yılında Konya valisi tarafından bu kule inşa edilmiştir. Fakat 1914 yıllında meydana gelen depremde yıkılmıştır.

Daha sonra Kâhyaoğlu Hacı Ali Emir Bey tarafından 1936-1937 yıllarında yeniden inşa edilmiştir. Yaklaşık 35 metre yükseklikte bulunur. Kulenin en altında dükkan olarak kullanmaktadır. Kulenin en tepesinde her bir köşesinde 4 saat konulmuştur. Ulu caminin kuzeyinde bulunur.

Sagalassos Antik Kenti

Ağlasun ilçe merkezine 7 km uzaklıkta yer almaktadır. Muhteşem bir büyüklükte olan Sagalassos Antik Kenti her yıl binlerce yerli ve yabancı turist almaktadır. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan bu antik kent birçok hükümdarlık zamanında kullanılmıştır.

Bu antik kentte en çok Roma Dönemine ait tarihi yapı bulunmaktadır. Sagalassos Antik Kenti günümüze en iyi şekilde korunarak ulaşan antik kentlerdendir. Aşağı ve yukarı şehir olarak ikiye ayrılan antik kentte günümüze çok sayıda tarihi yapı ulaşmıştır.

Kent içinde yer alan Adrian Heykeli, Tiberius Dönemi Kapısı, Apollon Mabedi, Neon Kütüphanesi, Antoninler Çeşmesi, Odeon, Antik Tiyatro, Helenistik ve Roma Su Kanalları ilçenin en dikkat çeken yapılardır.

Burdur Gölü

Burdur Gölü Isparta ve Burdur illeri arasında yer almaktadır. Burdur Gölü ülkemizin yedinci büyük gölü olma özelliğine sahiptir. Burdur Gölü tuzlu su gölüdür.

Söğüt Dağı ve Suludere yaylası arasında yer alan Burdur Gölü tektonik bir göldür. Burdur Gölü çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Burdur Gölü’nde kuş gözlemciliği ve yelken sporları yapılmaktadır.

Kremna Antik Kenti

Bucak ilçe merkezine 25 km uzaklıkta Çamlık Köyünde yer almaktadır. Aksu Vadisine hakim, çevresi uçurumla çevrili bir tepe üzerinde yer alan antik kent; ilginç konumundan dolayı “uçurum” anlamına gelen Kremna ismini almıştır.

Pisidialılar tarafından kurulan antik kent en parlak dönemini MS. 2. Yüzyılda yaşamıştır. Kremna Antik Kentinden günümüze bazilika (mahkeme salonu, kütüphane, kilise ve akropol kısmı ulaşmıştır.

Susuz Kervansarayı

Bucak ilçesine bağlı Susuz Köyünde yer almaktadır. 13. Yüzyılda Anadolu Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edilmiştir. Susuz Kervansarayı dikdörtgen planlı, beş nefli ve ortası kubbeli bir yapıdır. Hanın geometrik desenler ile süslenen giriş kapısı dikkat çekmektedir.

Kibyra (Cbyra) Antik Kenti

Gölhisar ilçesinde yer alan Kibyra Antik Kenti Burdur ilinin oldukça iyi korunmuş antik kentlerindendir. Likya kenti olan bu antik kentten günümüze stadyum, köprü, agora, antik tiyatro, su kemerleri, mezarlar ve nekropol ulaşmıştır. Büyük bir alanda yer alan bu antik kent görülmesi gereken tarihi yerlerdendir.

Milyos Antik Kenti

Burdur ili, Bucak ilçe sınırında bulunan Milyos Antik Kenti, Gezilip görülmeye değer tarihi yapıları bünyesinde barındıran bir açık hava müzesidir.

İncirhan Kervansarayı

Burdur ili, Bucak ilçe sınırında bulunan İncirhan Kervansarayı, 13. Yüzyılda Anadolu Selçuklu Hükümdarı Gıyasettin Keyhüsrev tarafından inşa edilmiştir.

Burdur Doğa Tarihi Müzesi

Burdur kent sınırlarında bulunan Burdur Doğa Tarihi Müzesi, Gezilip görülmeye değer tarihi bir yerdir. Burdur’da gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Bakibey Konağı

Burdur kent merkezinde bulunan Bakibey Konağı, 17. yy Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Bakibey Konağı, Koca Oda ismiyle de bilinmektedir. 1830 yıllarında tapu kaydına göre sahibi Reşit Bey’dir. Fakat konakın inşası daha eski tarihe dayanmaktadır. İki katlı olan bu konak mimarisi oldukça dikkat çekicidir. 2003 yıllında konak yerli ve yabancıların hizmetine açılmıştır.

Mısırlılar Evi

Burdur kent merkezinde bulunan Mısırlılar Evi veya diğer adıyla Hinnaplı Ev olarak bilinen bu yapı, 19. yüzyılda bağdadi mimari ile inşa edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir