Milet Müzesi

Denizden koparılan kent olarak bilinen Milet kenti Efes gibi bir liman kentidir. Bu kentte bulunan Milet müzesi hakkında gözlemlerimizi aktaracağız.

Milet Müzesine Nasıl Gidilir
Milet Müzesine Nasıl Gidilir

Aydın Milet Müzesi

Aydın ilimizin Didim ilçesine bağlı Balat köyünde bulunan Milet Müzesi 1965 yıllında Balat ilkokulun deposu olarak inşa ediliyor. 1967 yıllında ilkokuldan ayrılarak müze olarak inşa ediliyor.1973 yılında ziyaretçilere açılıyor. Fakat belli bir süre sonra müze binası tehlike arz ettiği için 2000 yıllında ziyaretçilere kapatılıyor. 2011 yıllında Kültür Turizm Bakanlığın girişimi ile yıkılıp yerine yeni bir bina yapılıyor. Yeni bina  tekrar müze olarak açılıyor. Günümüze kadar da kullanılıyor.

Milet Müzesi Nerede
Milet Müzesi Nerede

Didim ve Söke İlçeleri Milet Müzesi’nin sorumluluk alanındadır. Müze koleksiyonunda yaklaşık olarak 7300 arkeolojik, 93 etnografik, 13.000’e yakın sikke olmak üzere toplam 20.000 üstünde envantere kayıtlı eser vardır. müze 600 metre karelik bir alanda yapılmıştır. Ayrıca  Koleksiyondaki eserlerin büyük kısmı Milet, Didim ve Priene ören yerlerinden ve buralarda yapılmakta olan kazılardan gelmiştir. Müze iki ana bölümden oluşmaktadır. Bunlar:

1-Bahçe teşhiri: Burada bahçede aslan heykeli, yazıtlar, mezar stelleri, lahitler, mimari elemanlar ve sütun başlıkları sergilenmektedir

Bahçe teşhir alanı
Bahçe teşhir alanı

2-Kapalı alan teşhiri: Bu bölümde ise Didim de bulunan anıt kentlerinde yapılan kazılar sonucunda bulunan tarihi eserleri sergilenmektedir.

kapalı teşhir alanı
kapalı teşhir alanı

Sonuç olarak bu ilimize yolunuz düşerse mutlaka gelip bu tarihle yoğrulmuş  kenti ziyaret edip, güzel havasını da içinize doya doya çekersiniz.

Milet Müzesi
Milet Müzesi

Milet Müzesi Nerede?

Milet Müzesi, Aydın’nın Didim ilçesine bağlı Balat köyünde bulunur.

Milet Müzesi Nasıl Gidilir?

Milet Müzesi’ne  ulaşmak için öncelikle Didim ilçe merkezine ulaşmanız gerekmektedir. Didim ilçe merkezinden Balat minibüslerine binerek Balat Köyü merkezinde inebilirsiniz. Burada yaklaşık 2,5 kilometrelik yolu yürümeniz gerekir. Ya da şahsi aracınızla tabelalar yardımıyla buraya ulaşabilirsiniz.

Milet Müzesi Ziyaret Saatleri

Milet Müzesi, Haftanın her günü 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Milet Müzesi Giriş Ücreti

Milet Müzesi Giriş Ücreti 5 TL’dir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz