Tunus'un Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
Tunus'un Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri

11.375.220 toplam nüfusuyla Kuzey Afrika’da yer alan Tunus, Akdeniz’e kıyısı olan bir Arap İslam ülkesidir. Ülkenin; Batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Akdeniz, Kuzeyinde de Akdeniz bulunur.

Göz at ;

  1. Tunus Şehri Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Tunus’da Gezilecek 10 Yer
  3. Tunus’un Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  4. Tunus Nerede?
  5. Tunus Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?

Bunun dışında Güneyin büyük bölümü de Sahra çölü kaplamaktadır. Filmlere konu olan Egzotik, canlı ve mistik ülkesi Tunus’da gezilip görülecek birçok yer bulunmaktadır. Bunlar…

Aziz Vincent de Paul Katedrali

Tunus’un başkenti ve en büyük şehri Tunis’da yer alan Aziz Vincent de Paul Katedrali, Habib Bourguiba Bulvarı üzerinde bulunur. Şehrin önemli yapılarından biridir. Bu yapı, 19. yüzyılda inşa edilmiş bir Fransız koloni dönemi yapısıdır. Mimari yapısı oldukça dikkat çekmektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin.

Habib Bourguiba Caddesi

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Tunis’da yer alan Habib Bourguiba Caddesi, ülkenin en popüler caddesidir. Oldukça canlı ve harektli bir caddedir. Cadde üzerinde birçok tarihi yapı, konaklama yeri, cafe, restoran, alışveriş ve gece mekanları bulunmaktadır. Şehre ilk geldiğinizde bu cadde üzerinde birkaç tur atıp şehrin nabzını iyice yoklayabilirsiniz.

Belvedere Parkı

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Tunis’da yer alan Belvedere Parkı, 1910 yıllında ziyarette açılan bir parktır. Tunus’un en güzel şehir parkı olarak bilinmektedir. Parkta oyun alanı, beysbol alanı, atış sahası, futbol ve iki basketbol sahası bulunur. Bunun yanında popüler sanatçıların gösteri düzenlendiği konser alanları da bulunmaktadır. Manzarası oldukça popülerdir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin derim.

Bardo Müzesi

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Tunis’da yer alan Bardo Müzesi, Kuzey Afrika’nın en güzel müzesi olarak bilinmektedir. Müzede birçok eser sergilenmektedir. Müze binası ilk inşa edildiğinde saraymış. Daha sonra müze olarak hizmette açılmıştır. Hiç müze sevmeyen biri dahi buraya gittiğinde hayran kalacaktır. Mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Bu müze, Salı-Pazar günleri 09:00-17:00 arası ziyarette açıktır.

 Sidi Bu Said

Tunus’un kuzeyinde yer alan Sidi Bu Said, Geleneksel beyaz evleri ve mavi rengin kusursuz bir şekilde işlediği bir tatil kasabasıdır. Şehir yapısı ve havası tam bir Akdeniz kasabası olduğunu ispatlar. Şehirde birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Buraya sevdiklerinizle birlikte gelip huzurlu bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Huzurlu bir tatil adına her şey mevcuttur. Tunus’un en çok beğenilen bölgesidir.

Hammamet

Tunus’un harika bir turizm kenti olan Hammamet, gezilip görülmeye değerdir. Yılda ortalama 50 bin nüfus buraya akın etmektedir. Şehrin muhteşem plajları ve sıcak suyu ile ziyaretçilerine harika fırsatlar sunmaktadır. Bölgede konaklamak için birçok konaklama yeri bulunmaktadır. Ayrıca su sporları için de oldukça uygun bir yerdir. Bunlar dışında bir de limon ağaçlarıyla ziyaretçilerine harika bir görsel şölen de sunmaktadır. Buraya sevdiklerinizle gelip harika bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.

Cap Bon

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Cap Bon, ”Tunus’un Bahçesi” olarak bilinir. Ayrıca bu bölge oldukça popüler bir turizm bölgesidir. Bu nedenle her yıl çok sayıda turist buraya akın etmektedir. Bölgede masmavi bir deniz, termal kaplıcalar, okaliptüs ağaçları, yemyeşil palmiyeler ve tarihi yapılarıyla turistleri kendine hayran bırakmaktadır. Huzurlu ve sakin bir tatil keyfi yaşamak için burayı tercih edebilirsiniz.

Susa

Akdeniz kıyısında Hammamet körfezinde yer alan Susa, Tunus’un harika turistik bir kentidir. Aynı zamanda geleneksel bir zeytinyağı ve tekstil merkezidir.  Unesco Dünya Miras listesinde yer alan bu kentte birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Eskiden askeri bir limana sahip iken son yıllarda oldukça popüler bir turizm kenti olmuştur. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu kenti ziyaret edin derim.

Kartaca

Tunus yarımadasında yer alan Karataca, MÖ 814 yılında kurulmuş bir Fenike kolonisidir. Kartaca, Finike dilinde yeni şehir anlamına gelmektedir. Günümüzde tam bir turistik kent olup yıl boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Burada birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar günümüzde Unesco tarafında koruma altına alınmıştır.

10  Medina

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Tunis’da yer alan Medina, şehrin en güzel ve tarihi bölgesidir. Burada 12 ile 16.yüzyıl arasında Araplar yaşamıştır. Arap yaşamın nasıl olduğunu merak etmek için bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Bölgede birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar Unesco tarafında koruma altına alınmıştır. Burayı ziyaret etmeden kesinlikle geri dönmeyiniz. 


Bunlar dışında Tunus hakkında genel bilgileri bir liste haline getirdik. Şöyle ki;
Tunus

Nüfus: 11.375.220

Başkent: Tunus

Resmi Dili: Arapça

Para Birimi: Tunus dinarı

Bulunduğu Kıta: Afrika

Kuruluş Tarihi: 15 Temmuz 1705

Vize Durumu: Buraya giden T.C vatandaşları 90 güne kadar vizeden muaftır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz