Emet
Emet ilçesi denince hepimizin aklına benzer şeyler gelir mutlaka. Ama bana soracak olursanız benim aklıma üç şey gelmektedir.
Mesela ben daha buraya gitmeden önce Emet’e gideceğim cümlesi duyunca aklıma üç şey geldi. 1.si bor madenin başkenti 2. si kaplıca cenneti ve 3.sü hatta en önemlisi Kurtuluş savaşımızda Yunanlıları denize döken ilimiz ve ilçemiz diye geldi aklıma bu 3 unsuru pusula göstererek ilçemizi tanıtacağım şimdi.
Göz at ;
- Emet Gezilecek Yerler
- Cevizdere Şehitliği-Emet
- Emet Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Kütahya Gezilecek Yerler
- Kütahya’da Gezilecek 10 Yer
- Kütahya’nın İlçeleri
- Kütahya Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
- Kütahya Gece Hayatı
- Ege’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
- Frig Yürüyüş Yolu
- Kütahya Otelleri ve Kütahya Otel Fiyatları
- Kütahya Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Emet, Kütahya ilimize bağlı 13 ilçesinden biridir. İlçemiz şehir merkezine yaklaşık 94 km uzaklıktadır. Buraya gitmek için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşmak mümkündür.
Emet’de Gezilecek Yerler
1-Emet Cevizdere Şehitliği
İlçemize bağlı Günlüce köyün sınırlarında bulunur. Bu şehitlik 3 Eylül 1922 tarihinde Cevizderesinde Rauf Yüzbaşı komutasında Yunan askerine ağır kayıplar verdiren şehitler ve gaziler anısına 1985 yılında yapılmıştır. Emet ilçemiz 1921 tarihinde yunan işgaline uğramıştır.
Hükumet konağını kendilerine karargah yapmışlardır. Burada bulunan Kuvay-ı miliyeciler dayanamayıp konağa saldırmışlardır. Bunu haber alan Tavşanlıdaki yunan ordusu bir tabur asker buraya göndermiştir.
Gülüce köyüne yaklaşan yunan askerleri halk tarafında pusu kurulmuştur. Buraya gelen yunan askerleri pusuda çoğu ölmüştür. Bundan sonra yerle halk dağa çıkmıştır. Yunan ordusu şehre saldırıp tek bir ev bırakmamışlardır.
2-Yeşil ve Kaynarca kaplıcaları
İlçe merkezinde bulunan bu kaplıcalar 1993 yıllında Bakanlar kurulu kararı ile Termal Turizm merkezi ilan edilmiştir. Burada belediyenin tesis etmiş olduğu konaklama tesisleri bulunur. ayrıca burada açık havuz, hamam özel banyo, sauna ve spor tesisleri bulunur. bu kaplıca suyu şifa dağıtmaktadır.
İyi gelindiği söylenen hastalıklar şunlardır. Her türlü romatizmalı hastalıkların kronik dönemlerinde özellikle mide, bağırsak sistemi, karaciğer ve safra kesesi üzerinde kuvvetli etki bekleneceği sindirimi kolaylaştırdığı ve bağırsak hareketlerini düzenlediği bildirilmiştir.
3-Dereli Kaynarcaları
İlçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Gülüce Beldesindedir. 2012 yıllında bakanlar kurulu kararı ile termal turizm merkezi ilan edilmiştir. iyi gelindiği söylenen hastalıklar şunlardır.
Eklem Romatizması,Kemik Erimesi,Kas İltihapları ve Ağrıları,Sinirsel Hastalıklar, Spor Yaralanmaları,Ruhsal Hareket Bozukluklarına iyi geldiği ifade edilmektedir. ULAŞIM: Kaplıcaya ulaşım kara yolu ve demir yolu ile sağlanmaktadır
4-Tahtalı Mesire Alanı
İlçe merkezine 13 km uzaklığında bulunan küçük bir gölet bulunur. bu gölettin yaratmış olduğu yeşillik ve manzarası ile müthiş görünmektedir.
Buraya yöre halkı özellikle hafta sonu akın etmektedir. Sizin de yolunuz düşerse buraya mutlaka sevdiklerinizle gelmelisiniz.