Arzu Kurt
Arzu Kurt

Merhaba ben Arzu, 23 yaşındayım ve gezmeyi çok seviyorum. Benim hikayem aslında lisede başladı. İlk olarak yurt dışına yalnız başıma lisede Comenius adı altında okulla gerçekleştirdiğimiz proje sayesinde çıktım.

Daha sonra birkaç projeye daha katılarak yurtdışına sık sık çıkmaya başladım. Sonra üniversite eğitimi için hayallerimin şehri İstanbul’a yerleştim ve oraya yerleştiğim ilk süreçte kimseyi tanımadığım için tek başıma gezip keşfetmeye başladım. Ne de olsa hayallerimin şehriydi ve görmediğim tek bir sokak bile kalmamalıydı.

Seyyah Arzu Kurt
Seyyah Arzu Kurt

Daha sonra aslında tek başına gezmenin ne kadar güzel olduğunu fark ettim. Çünkü tek başınayken dilediğin sokağa dalıp dilediğin kadar kaybolabilir, beğendiğin bir cafede saatlerce oturup yoldan geçenleri izleyebilir, dilediğin müzede saatlerce vakit geçirebilirsin. Üniversite hayatımın ilerleyen yıllarında arkadaşlarımla yurtdışına seyahat etmeye başladım. Bu şekilde aslında yolculuğum tam anlamıyla başladı diyebilirim.

Gezmek benim kendimi motive etme şeklim. Ne zaman canım sıkkın olsa veya bunalmış olsam açar uçak biletlerine bakar en yakın zamanda gerçekleştireceğim seyahatlerimin hayalini kurarım. Gitmeyecek bile olsam ülkelerin ve şehirlerin seyahat rehberlerini okumaya bayılırım. Kısa bir süre önce Avusturya’dan yüksek lisansa kabul aldım. Yüksek lisans için Avrupa’yı seçme nedenim bile aslında çoğu ülkeyi kolayca gezebilecek olma ihtimali. Gezerken arındığımı hissediyorum saatlerce hiçbir şey düşünmeden sadece gördüklerimi hafızama kaydetmeye çalışırım. O anın ve olduğum yerin tadını çıkarırım.

Gezgin Arzu Kurt
Gezgin Arzu Kurt

Az önce de bahsettiğim gibi tek başına gezmek benim için müthiş bir haz ancak seyahatlerimin hepsi gözüktüğü kadar sorunsuz geçmiyor maalesef ve herhangi bir aksilikle karşılaştığımda yanımda kimsenin olmayışı bazen tehlikeli ve üzücü olabiliyor.

Arzu Kurt
Arzu Kurt

Seyahatlerimde en çok dikkat ettiğim şey ekonomik olması çünkü ne kadar az harcarsam bir daha ki seyahatimde o kadar çok yeni yer keşfedebilirim. Kesinlikle lüksten uzak ekonomik ama güvenilir ve temiz konaklama yerleri seçmeye özen gösteririm. Ucuz uçak bileti bulmak için de ciddi efor ve zaman sarf ederim. Gezmek için çok paraya ihtiyaç olduğunu düşünenlerden asla değilim gerçekten çok ekonomik şekilde de gezebilirsiniz sakın maddi kaynaklar size engel teşkil etmesin. Unutmadan şunu da ekleyeyim gittiğiniz yerlerde yabancı arkadaşlar edinirseniz ücretsiz rehberiniz ve tekrar gideceğinizde o ülkede kalacak yeriniz olur. Son olarak küçük bir tüyo daha Hava yolları Raporlama Kurumu raporlarına göre bilet fiyatları gideceğiniz tarihten 6 hafta önce Salı günü saat 15:00 da alabileceğiniz en düşük fiyatta oluyormuş. Denemekte fayda var derim.

Arzu Kurt Seyyah
Arzu Kurt Seyyah

Ben çok okuyan mı çok gezen mi sorusuna hep gezen diyen tarafım bence elinizden geldiğince korkmadan, çekinmeden gezin. Yeni kültürler, yeni insanlar tanımaya başladıkça yeni yerler keşfetme isteğinizi durduramayacaksınız. Benimle yeni kültürler keşfetmek isterseniz @arzukurtt hesabını takipte kalın gelin birlikte keşfedelim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz