Bozüyük Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?
Bozüyük Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Muğla ili, Yatağan ilçe sınırında yer alan Bozüyük köyü, birçok dizi ve filme konu olan harika bir köydür. Burası kısaca küçük bir Hollywood köyü olarak bilinmektedir.

Köyün tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Bu nedenle köyde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Burada 800 yıllık bir anıt ağaç bulunmaktadır. Bu Çınar ağacı oldukça dikkat çekmektedir. Bunun dışında tarihi köy evleri, camisi, 87 metre derinlikte çıkan soğuk Pınarbaşı suyu ve bakir doğası ile hayranlık uyandırmaktadır.

Burada birçok film ve dizi sahnesi çekilmiştir.  bugüne kadar Baba Ocağı, Dondurmam Gaymak, Düriye’nin Güğümleri, Ümmü’nün Türküsü, Dabbe, Sürgün İnek  ve son olarak ise Güzel Köylü film sahneleri burada çekilmiştir. Özellikle Güzel Köylü filminden sonra buraya ziyaretçi patlaması yaşandı. Buraya yıl boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turist akın etmektedir.

Buraya yolunuz düşerse bu köyü mutlaka ziyaret edip köye özgü Keşkek, yahni, pilav, kapama gibi harika lezzetli yemekleri tadın. Ayrıca köyün kahvesine uğrayıp bir çay içip köylülerle muhabbet edin.

Bozüyük Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Bozüyük Köyü, Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı bir köydür. Özel aracınızla Muğla’dan Bayır ve Bozarmut beldeleri üzerinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da Yatağan ilçesine ulaşıp burada servislerle köye ulaşım sağlayabilirsiniz. Muğla otoyoluna oldukça yakın bir konumda bulunur.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz