Medusa Cam Eserler müzesine nasıl gidilir

Hazırlanın bugün sizi Güney Doğu Anadolu Bölgemizin medeniyetlerin eşiği olarak bilinen kentimiz Gaziantep’e götürecem. Orada bulunan  Medusa Cam Eserler Müzesini gezip hakkında bilgiler öğreneceğiz.

Medusa Cam Eserler müzesi

Nakıpoğlu olarak eski bir Antep evi olan Bu müze 15 yıllık bir birikimle hazırlanıp 2008 yıllında ziyaretçilere açılmıştır. Bu müzede yaklaşık olarak 1500 eser bulunmaktadır. bu eserlerin yaklaşık 1000 tanesi cam 500 ise bronz eserlerdir. Bunların dışında pişmiş toprak eserleri, bronz takılar, altın takılar gibi farklı eserleri de bünyesinde barındırmaktadır. Bu eserler 5 farklı oda da sergilenmektedir. Bu eserlerin Roma, Bizans ve İslami yapıların eserleridir. Bu müzeye yerli ve yabancı birçok turist akın etmektedir. Bu müze aynı zamanda bir ilk özeliği de taşımaktadır. Bu müze Türkiye’nin ilk özel cam müzesi olarak bilinir olsa da bazı kaynaklar 2. Müze olarak kabul etmektedir.

Sonuç olarak Antep şehrimize yolunuzu muhakkak düşürün ve gelin bu müzeyi ziyaret edin. Burada bulanan muazzam eserlere bakmaya doyamayacaksınız. Ve böyle bir karar alıp burayı ziyaret etiğiniz için de pişman olmayacaksınız.  görülmeye değer bu müzeyi ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Medusa Cam Eserler müzesi Nerede?

Medusa Cam Eserler müzesi, Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı  Seferpaşa Mahallesinde bulunur. 

Medusa Cam Eserler müzesi Nasıl Gidilir?

Medusa Cam Eserler müzesi, Gaziantep şehir merkezinde bulunur. Buraya yaya olarak ulaşılabileceği gibi toplu taşıma araçlarıyla buraya ulaşılabilir.

Medusa Cam Eserler müzesi Ziyaret Saatleri

Burayı Pazartesi günü dışında haftanın her günü 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Medusa Cam Eserler müzesi Giriş Ücreti

Medusa Cam Eserler müzesi giriş ücreti 5 TL’dir. Buraya müze kartı ile ücretsiz gezebilirsiniz.

Medusa Cam Eserler müzesi
Medusa Cam Eserler müzesi
Medusa Cam Eserler müzesi nerede
Medusa Cam Eserler müzesi nerede
Medusa Cam Eserler müzesine nasıl gidilir
Medusa Cam Eserler müzesine nasıl gidilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz