Konstanz Gölü (Bodensee) Gezilecek Yerler, Nerede
Konstanz Gölü (Bodensee) Gezilecek Yerler, Nerede

Konstanz Gölü Almanya’nın en büyük gölüdür. Almanca adı ise Bodensee kelimesidir. Konstanz Gölü’nden bahsetmişken, aslında sadece üst kısmını kastediyoruz. En büyük kısmı ise Obersee. Konstanz Gölü’nün iki küçük kısmına Überlingersee ve Untersee denir. Obersee ve Untersee arasında Seerhein vardır.

Konstanz Gölü sadece Almanya’da değil, Avusturya ve İsviçre’de de bulunmaktadır. Konstanz Gölü’nün çoğu Baden-Vettemberg’de yer almaktadır. Daha küçük bir kısmı Bayern’de. Her ikisi de Almanya’nın güneyindeki Eyaletlerdir. Avusturya kısmı Vorarlberg eyaletinde, İsviçre kısmı ise çeşitli Kantonlara aittir.

Bölgedeki birçok insan içme suyunu Konstanz Gölü’nden alıyor. Konstanz Gölü’ndeki suyun çoğu Ren Nehri’nden gelmektedir. Alpler’den gelir ve Altenrhein Köyündeki Konstanz Gölü’ne ulaşır. Stein am Rhein kasabasında Konstanz Gölü o kadar dar ki Ren olarak akmaya devam ediyor.

Konstanz Gölü’nün çıkışında baraj yok. Bu nedenle deniz yüksekliği yapay olarak düzenlenemez. Deniz seviyesi bazen daha yüksek, bazen daha düşük. Kıyılardaki son büyük seller 1999 yılında meydana geldi.

Kıyıda ve gölde arkeologlar Taş Devri, Tunç Çağı ve demir Çağı’ndan kalma birçok kazık ve diğer kalıntıları buldular. Romalılar sahil boyunca bir yol inşa ettiler. Orta Çağ’da birçok kilise ve manastır vardır.

Konstanz Gölü (Bodensee) Gezilecek Yerler, Nerede
Konstanz Gölü (Bodensee) Gezilecek Yerler, Nerede

Özellikle Konstanz Gölü’nün Genişliğidir. Bu nedenle, daha önce “Svabya Denizi” olarak da adlandırılmıştır. Bu izlenim çevredeki, genellikle düz manzara tarafından güçlendirilir.

Gölde turistlerin kullanmayı sevdiği birçok tekne var. Özellikle güzel yerleri veya Adaları ziyaret edebilirsiniz. İsviçre’deki Romanshorn ile Almanya’daki Friedrichshafen arasında Feribot seferleri yapılmaktadır. Bu sayede gölden nehir yolundan çok daha hızlı geçersiniz. Daha küçük, özel tekneler de var.

Konstanz Gölü kıyısında yürümek istiyorsanız, 273 kilometre yol kat etmeniz gerekir. İyi bir bisikletçi bunu tek parça halinde yapabilir. Diğerleri yolda birkaç kez kalıyor. Tur turistler arasında çok popüler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz