Bolivya Hakkında Bilgi
Bolivya Hakkında Bilgi

Bolivya, Güney Amerika’da az nüfuslu bir dağ ülkesidir. Yaklaşık olarak 12 milyon civarında bir nüfusa sahiptir. Karaya oturmuş bir ülke olarak Bolivya’nın denize erişimi yoktur. Komşu ülkeler Peru, Şili, Arjantin, Paraguay ve Brezilya’dır.

Bolivya, 16. yüzyılda İspanyollar tarafından fethedildiğinde İnkalara ait bir ülkeydi. Daha sonra Gümüş Madenlerini sömürdüler. 1809’da Bolivya Bağımsızlık mücadelesine başladı. 1825’te ülke bağımsız hale geldi.

Bolivya Hakkında Bilgi
Bolivya Hakkında Bilgi

Batısında iki dağ vardır. Deniz seviyesinden 6500 metre yüksekliğe ulaşmaktadırlar. Bu, Avrupa’daki Alpler’den çok daha yüksektir. Bu iki dağ silsilesi arasında 3000 ila 4000 metre yüksekliğinde bir yayla vardır. Bolivyalıların yarısından fazlası burada yaşamaktadır.

Bu Yayla aynı zamanda dünyanın en büyük Tuz Gölü ve Titicaca Gölü’ndür. Dünyanın en yüksek gölüdür. Bunların yaklaşık yarısı Bolivya’ya ait. Gerisi Peru’ya aittir. Göl, farklı kültürler için Tanrıların Cenneti olarak kabul edilir. Eski bir efsane var: güneş tanrısı Inti, ilk İnka’yı Göldeki Güneş Adası’na gönderdi. Gölde ilk kez patates yetiştirildiği söyleniyor.

İki dağın doğusunda, orta yükseklikte bir Dağlık alan vardır, ardından ovalar takip eder. Burası ülkenin en büyük kısmı. Orada çok az insan yaşamaktadır. Tropikal sıcak. Kuru Savanlar var, ama ıslak yağmur ormanları da bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz