Brno Gezilecek Yerler
Brno Gezilecek Yerler

Brno kenti Çek Cumhuriyeti’nin en güzel şehirlerinden biridir. Oraya daha önce gitmiş olan herkes bunu size vurgulayacaktır. Avusturya sınırının yakınında, Çek Cumhuriyeti’nin güneydoğusunda yer alan tarih, modernite ve canlılığın bir karışımı sizi bekliyor. Prag’dan sonra Çek Cumhuriyeti’nin en büyük ikinci şehri olan Brno, çok çeşitli renklere sahip bir şehirdir. Eski Habsburg Monarşisi, çok çeşitli kültürel etkilerle karakterize edilen modern şimdiki kadar etkileyici binalarla da mevcuttur.

Brno Gezilecek Yerler

Gözün görebildiği kadar güzel binalar ve Pitoresk şehrin heyecan verici bir turuna çıkın ve sizi geçmiş günlere götürecek çeşitli kiliseler ve eski bir Belediye Binasını dolaşın. Sizlere favorilerimizi tanıtacağız.

Peter ve Paul Katedrali

Peter ve Paul Katedrali, Brno’nun en ünlü yerlerinden biridir ve Spielberg Kalesi ile birlikte şehrin dışındaki gizli simgesel yapılara işaret etmektedir. Bu, bir tepede bulunan muhteşem bir Katedraldir. Bina, 12. yüzyılda Romanesk tarzında inşa edilen ilk kiliselerden biri olduğu için uzun bir tarihe sahiptir. Daha sonra Gotik yapıya dönüştürüldü.

St. James Kilisesi (Jakobskirche)

Geç Gotik dönemden kalma bu önemli Brno Kilisesi, 18. yüzyıldan kalma mermer Sunaklar ve 17. yüzyıldan kalma bir minber gibi önemli özellikleriyle çok sayıda Kültür Meraklısını cezbetmektedir. Bugün ise şehir merkezindeki Katolik kilisesidir.

Eski Belediye Binası (Altes Rathaus)

Eski Belediye Binası, 60 metre yüksekliğindeki kule nedeniyle bir şehir yürüyüşü sırasında hemen göze çarpmaktadır. Avluda, örneğin, eski cam fresklerle gözlerinizi alabilir. Manzarayı iyice izledikten ve fotoğrafladıktan sonra kuleye tırmanabilir ve Brno şehir merkezinin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Brno Gezilecek Yerler
Brno Gezilecek Yerler

Mönitzer Tor

Mönitzer Kapısı, Brno’nun şehir tahkimatı zamanlarından beri hala korunmuş olan tek kapıdır. Kökenleri 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bununla birlikte, bugünkü yapı büyük ölçüde 1970’lerde ve 1980’lerde yapılan bir Rekonstrüksiyona dayanmaktadır. Bu, kapı bir zamanlar bir yangın tarafından hasar görmüştür.

Beinhaus

Avrupa’nın en büyük ikinci Ossuary, St. James Kilisesi’nin hemen yanında yer almaktadır. Brno’da veba, Kolera, Savaş ve kuşatma dönemlerinden kalma 50.000’den fazla kemik olduğu söyleniyor. Ossuary’yi ziyaret etmek istiyorsanız, bunu en fazla 20 kişilik bir grupla yapabilirsiniz. Özel bir yere saygılı davranmak en yüksek önceliğe sahip olmallıdır diye düşünüyoruz. Bu yer sadece 2000’li yılların başında, İnşaat alanını araştırmak için kazılar yapıldığında keşfedildi.

Masaryk Yüzük (Masaryk-Ring)

Masaryk halkası biraz farklı bir cazibe merkezidir. Büyük ödülü otomobil ve motosiklet etkinliklerine ev sahipliği yaptığı bir yarış Pistidir. 1930’larda Brno’nun eteklerinde ilk Yarış Pisti inşa edildi. Motor sporları yarışlarının temelini oluşturan kurallara uymak için, bugün bilinen şehir dışındaki pist 1980’lerde uygun şekilde inşa edildi. Çeşitli Şampiyonalara ek olarak, Masaryk Ring’de kendiniz de katılabileceğiniz etkinlikler düzenlenmektedir. Bunlar, örneğin Motosiklet sürücüleri için sürüş güvenliği eğitimlerini veya Heyecan verici Paten yarışlarını içerir.

Villa Tugendhat

UNESCO Dünya Mirası Alanı da Brno’da bulunmaktadır. 1929-1930 yılları arasında inşa edilen Villa Tugendhat, Fritz ve Grete Tugendhat’ın eski evidir. 2001 yılında Villa “modern mimari Anıt ” statüsüne kavuşmuştur.

Spielberg Kalesi (Festung Spielberg)

Brno’da ki klasik mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri şehrin dışındadır: Aynı adı taşıyan dağda bulunan Spielberg kalesidir. Geniş kompleksin inşaatı 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Başlangıçta şehri korumak için inşa edilmiş ve zamanla büyük bir kaleye dönüşmüş, inşaatın bir hapishane olarak hizmet ettiği zamanlar da vardı. Avrupa’nın en ağır cezaevi olduğu söyleniyor. Daha sonra Spielberg Kalesi bir Kışla haline geldi ve 1960’larda nihayet bir kültür Anıtı oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz