Aachen Nerede, Hangi Ülkede
Aachen Nerede, Hangi Ülkede

Aachen bir Almanya şehridir ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer almaktadır. Köln’den 72 km uzaklıktadır. Düsseldorf şehrinden ise 74 km uzaklıktadır.

Avrupa’nın kalbinde yer alan Aachen Şehir bölgesi, Ren-Main, Brüksel/Anvers, Rotterdam/Amsterdam ve Ruhr bölgesinin Avrupa Metropol alanlarının ortasında ekonomik coğrafi bir konumda yer almaktadır.

Aachen Nerede, Hangi Ülkede
Aachen Nerede, Hangi Ülkede

Bölgede yaklaşık 3,5 milyon insan yaşamaktadır. Yaklaşık 560.000’i Aachen Şehir bölgesinde: muazzam bir inovasyon ve satın alma gücü potansiyeli vardır.

Belçika-Hollanda-Alman Euregio Maas-Ren’in bir parçası olarak, Avrupa düşüncesi ve eylemi bu bölgede uzun bir geleneğe sahiptir.

Aachen Bölgesi, Ekim 2009’da Aachen ve Aachen ilçelerinin birleşmesiyle kuruldu. Kuzey Ren-Vestfalya’nın uzak batısında yer alan bölge, kuzeyde Heinsberg Bölgesi, doğuda Düren ve Euskirchen ilçeleri ile Güney ve batıda Belçika ve batıda Hollanda ile sınırlanmıştır. Yönetim Merkezi Aachen’de bulunmaktadır.

Aachen şehri, Aachen ve Monschau’dan, alsdorf, Herzogenrath, Stolberg ve Soselen’den ve Roetgen ve Simmerath’tan oluşan iki bölgeden oluşur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz