Beyazıt

Beyazıt; İstanbul’un Avrupa yakası’nda bulunan Fatih ilçesine bağlı bir semttir.  Tarihi yarımadanın en güzel semtlerinden biri olan Beyazıt semti birçok tarihi yapı bulunur. Bu yapıları sizinle birlikte tanıyalım.

Beyazıt

Beyazıt Kulesi: İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan İstanbul Üniversitesine bağlı Beyazıt kampüsünde bulunur. Bu yapı tarih boyunca yangın gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Günümüzde hala aynı amaç için kullanılmaktadır.

Beyazıt Kulesi İstanbul

Beyazıt Cami: İstanbul ilimizin Beyazıt semtinde bulunan bu tarihi cami İstanbul’da bulunan en eski Selâtin(padişahların kendi servetleriyle yaptırdığı camilere selâtin camisi denilmektedir.) camisidir. Bu cami Sultan II. Beyazıt tarafından 1501 – 1506 yılları arasında inşa edilmiştir.

Beyazıt Cami Nerede

Beyazıt Meydanı: Medeniyet şehri İstanbul ilimizin Siyasi ve Kültürel anlamda büyük olayların yaşandığı yerdir. Bu meydan tarihi boyunca çok önemli olaylara şahitlik etmiştir. Roma döneminde başlayan bu süreç günümüze kadar devam etmiştir.

Beyazıt Meydanı

Kapalı Çarşı: İstanbul’a gelipte ben Kapalı Çarşıyı görmedim bilmiyorum diyen tek bir kişi dahi herhalde diye düşünmekteyiz. Kentin sembolü olan ve şimdiye kadar yüz binlerce insanı misafir eden Kapalı Çarşı, sizlere de alışveriş yaptırmak için elinden geleni yapacak. ? Kapalı Çarşı, Beyazıt meydanının hemen yanı başında. Sultanahmet meydanından gelenler için Nuru Osmaniye cami tarafında doğru gidin. Kapalı Çarşıya girdiğinizde arayıpta bulamayacağınız birşey yok diye düşünmekteyiz. Lokumlardan, çereze, altın piyasasından tekstile, el dokuması halı çeşitlerinden yudum yudum içeceğinizi içeceğiniz ışıl ışıl cafelere kadar her ne ararsanız var burada. Mutlaka görmeye gelin.

Kapalı Çarşı

Beyazıt’a Nasıl Gidilir?

Beyazıt semti merkezi bir yer olduğu için İstanbul’un birçok yerinde ulaşım sağlanabilir. Eminönü, Sirkeci, Kabataş ve Zeytinburnu’ndan tramvay ve metroyla Beyazıt’a ulaşabilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here