Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır
Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır

Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorularına cevap bulmak için ayrıntılı bir yazı kaleme alacağız. Umarım merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulursunuz.

Çin Halk Cumhuriyeti kısa adı ile Çin ülkesi gelişmiş bir Uzak doğu ülkesidir. Burayı ziyaret etmek için vize almanız şart. Hatta alınabilecek en zor vizelerden biridir. Şimdi Çin vizesi evrakları, Çin’in Türkiye’deki elçilik ve konsolosluk adresleri, Çin vize ücreti, Çin Vizesi Kaç günde çıkar ve başvuru formu gibi soruları başlıklar halinde size cevap vermeye vermeye çalışacağız. Şöyle ki;

1-Çin Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Çine’e gitmek için birçok vize türü gerekir.(Ticari Çin Vizesi , Turistik Çin Vizesi  Çin Çalışma Vizesi , Çin Öğrenci Vizesi  vb.) Bize de gezi sitesi olduğumuz için turistik amaçlı gezi için evrakları yazdık. Diğerleri de aşağı yukarı aynı belgelerdir. Fakat bazı yerlerde farklı belge isteyebiliyorlar. Çin hükumeti, Türkiye vatandaşlarına vize konusunda oldukça katı kurallar uygulanmaktadır. Örneğin 3. bir ülkede Türk Vatandaşları oturma izni yoksa Çin vizesine başvuru yapamıyor. Bunun gibi birçok katı kural var. Şimdi vize için gerekli evrakları liste halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

  1. Vize başvuru formu. Çin turistik (grup) vizesi başvurusu için Çin Vize başvuru formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Başvuru formunun dikkatli ve eksiksiz doldurulması ve formda beyan edilen bilgilerin seyahatin amacını kanıtlayan belgelerle desteklenmesine özen gösterilmelidir.
  2. Pasaport(En az 6 ay süresi olması gerekir.)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf
  4. İkametgah belgesi.
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
  6. Adliyeden alınan sabıka sicil kaydı yoktur yazısı ibraz edilmelidir.
  7. Son 6 ay içerisinde Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Odası’ndan alınan faaliyet belgesinin aslı, şahıs şirketi ise vergi dairesinden alınan ıslak imzalı vergi mükellefiyet yazısı.
  8. Limited şirket veya anomim şirket ise ayrıca ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  9. Şirket antetli kağıdı üzerine basılmış kaşe ve imzalı dilekçenin aslı.
  10. Firma sahibi ise e-devletten alınan 4B SGK hizmet dökümü, çalışan ise 4A SGK hizmet dökümü.
  11. Vergi Levhası fotokopisi
  12. Banka Hesap Cüzdanı: (Banka hesabında en az 5.000 dolar olması gerekir)
  13. Otel ve Uçak Bileti Rezervasyonu

2-Çin Vize Ücreti

Yukarıdan da belirtiğimiz gibi Çin’e gitmek için birçok vize türü bulunur(Ticari Çin Vizesi , Turistik Çin Vizesi  Çin Çalışma Vizesi , Çin Öğrenci Vizesi  vb.) Her birinin ücreti farklıdır. Bize daha çok turistik vizesi lazım olduğu için ona bakalım. Çin Turistik Vizesi tek girişli fiyatı 161 dolardır. Şimdi diğer vizeler içinde bir grafik oluşturdum. Oradan ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Tek Girişli Çin Vizesi Çift Girişli Çin Vizesi 6 Aylık Çok Girişli Çin Vizesi 1 Yıllık Çok Girişli Çin Vizesi
Ticari Çin Vizesi 161 $ 190 $ 219 $ 298 $
Turistik Çin Vizesi 161 $ 190 $
Çin Çalışma Vizesi 161 $
Çin Öğrenci Vizesi 161 $
Çin Mürettebat Vizesi 161 $
Çin Transit Vizesi 161 $

Not: Yukarıdaki fiyatlara KDV dahil değildir. Vize ücretlerine 9 USD KDV eklenecektir. Ayrıca bu ücretler 2017 yıllına aittir. Bu ücretler yılla göre değişmektedir. Ayrıca yaşınıza ve mesleğinize göre de değişmektedir. Bu verdiğimiz fiyatlar ortalama fiyatlardır.

3-Çin’in Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası Bulunduğu Şehir
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Gölgeli Sokak No:34 Gaziosmanpaşa (0312) 436 06 28 Ankara
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi, No: 6/8 Kireçburnu Mah., Sarıyer/İSTANBUL (212) 299 28 55; +90 (212) 299 26 34, 299 21 87-88  İstanbul
Çin İzmir Başkonsolosluğu Altıevler Mahallesi, Yalçın Sokak, No:22, Narlıdere, İzmir Posta Kodu: 35320  +90 (532) 2318892  İzmir

4-Çin Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çin Vizesi Kaç günde çıkar sorusu sıkça sorulmaktadır. Çin Başkonsolosluğunun başvuru dosyanızı değerlendireme süresi ve evraklarınızın kısa sürede hazırlanmasına bağlıdır. Bazen değerlendirme uzun süre alabiliyor. Fakat normal bir bireyin vizesi için yaklaşık 7-10 iş günü içinde hazır hale getirilip çıkabiliyor.

5-Çin Vizesi Başvuru Formu

Bu form  Çin Başkonsolosluğu tarafından hazırlanmış olan bir resmi belgedir. Bu formu doldurmanız gerekir. Bu formu doldurmadan vize almanız imkansız. Bu formu dikkatli bir şekilde doldurup teslim edebilirsiniz. Bu forma ulaşmak için linki tıklamanız yeterlidir.<< Çin vize başvuru formu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here