Gine Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorusuna ayrıntılı cevap vermek için ayrıntılı bir yazı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulursunuz.

Batı Afrika ülkesi Gine, Vize isteyen ülkeler listesindedir. Buraya seyahat edecek Türk vatandaşları Diplomatik Pasaport sahipleri dışındaki diğer tüm pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Şimdi Gine Vizesi için gerekli adımları aşamalar halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

1-Gine Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaportu
  2. 2 adet biometrik fotoğraf
  3. Otel rezervasyonu
  4. Uçak biletleri
  5. Davetiye mektubu
  6. Bulaşıcı hastalık yoktur sağlık raporu (aids, hepatit vs.)( aşı karnesi rapor yerine geçmez)
  7. Banka hesap cüzdanı
  8. Maaş bordrosu (son 3 aylık kaşe ve ıslak imzalı)
  9. Pasaport ve T.C. Kimlik kartı fotokopileri
  10. Vize ücretinin yatırıldığına dair dekont
  11. Şirketin veya bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe
  12. Vize başvuru formu

2-Gine’nin Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
Gine Ankara Konsolosluğu  Uğur Mumcu Sok., No: 76, Gaziosmanpaşa / ANKARA (0312) 436 86 76
Gine İstanbul Fahri Konsolosluğu  Poyraz Sok., Sadıkoğlu Plaza, 1.kat, No:69, Kadıköy / İSTANBUL (0216) 550 94 01 

3-Gine Vize Ücreti Ne Kadar?

Gine Vize ücreti; seyahat süresi, vize giriş sayısı ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Şimdi vize ücretlerini liste halinde size sunmak istiyorum. Bu ücretlerin sürekli değiştiğini hatırlatmak isterim.

Vize Tipi Vize Süresi Giriş Sayısı İşlem Süresi Toplam Ücret
Turistik 1 Aylık 1 Girişli 7 İş Günü 200 EURO
Ticari 1 Aylık 1 Girişli 7 İş Günü 200 EURO
Turistik 3 Aylık Çok Girişli 7 İş Günü 250 EURO
Ticari 3 Aylık Çok Girişli 7 İş Günü 250 EURO
Turistik 6 Aylık Çok Girişli 7 İş Günü 300 EURO
Ticari 6 Aylık Çok Girişli 7 İş Günü 300 EURO
Turistik 1 Yıllık Çok Girişli 7 İş Günü 350 EURO
Ticari 1 Yıllık Çok Girişli 7 İş Günü 350 EURO

4-Gine Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Gine Vizesine başvuru yapmak için bizzat gitmeye gerek yoktur. Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu acenteler aracılığıyla alabilirsiniz. Gine Vizesi ortalama 7-10 İş günü içerisinde hazır olur. Yoğunluğa göre bu süre artıp azalabilir.

5-Gine Vize Başvuru Formu

Gine Vize Başvuru Formu, Eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulmalıdır. Bu formu İngilizce ve Türkçe olarak büyük harflerle doldurulmalıdır. Gine Vize Başvuru Formu İçin Linki Tıklayınız. 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here