Sudan vizesi nasıl alınır? Sudan’a vizesiz gidilir mi? Kaç gün kalınır? Vize almak için gerekli belgeler nelerdir? sorularına cevap bulmak amacıyla bu yazıyı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulursunuz.

Kuzey Afrika’da Kızıl Deniz kıyısında yer alan Sudan ülkesine gitmek için vize almanız gerekir. Diplomatik pasaport sahipleri dışındaki tüm pasaport sahipleri buraya seyahat etmek için vize almaları gerekir. Sudan hükumeti 2010 yılı başında Türk vatandaşları için sınırda vize uygulaması başlatmıştır. Bu çerçevede 100 dolar karşılığında Hartum Uluslararası havaalanında Sudan’a giriş vizesi alabilirsiniz. Ya da elçilik ve konsolosluğa gidip vize alabilirsiniz.

1- Sudan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaport
  2. 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  3. Başvuru Formu
  4. Uçak bileti
  5. Otel rezervasyonu
  6. Vize istek dilekçesi(Şirketin antetli kağıdına yazılmış)
  7. Vergi Levhası Fotokopisi
  8. Sudan’dan sizin adınıza hazırlanmış davetiye
  9. Ticari sicil Gazetesi Fotokopisi
  10. İmza sirküleri fotokopisi
  11. Faliyet Belgesi (Orjinal)

2- Sudan’ın Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Sudan Ankara Büyükelçiliği Cinnah Cad. 29/ 14 Çankaya / ANKARA 0 (312) 426 88 89
2. Sudan İstanbul Başkonsolosluğu

Levent Mahallesi, Menekşeli Sokak, 1.Levent No:16, 34330 Beşiktaş/İstanbul

(0212) 281 74 41
3. İstanbul Fahri Konsolosluğu
Etiler Sokak No:1, 80630 Etiler İstanbul
0212 287 68 50

3- Sudan Vize Ücreti Ne Kadar?

Sudan Vize ücreti dönemsel olarak ve vize türüne göre değişebilmektedir. Kapıda vize uygulaması ile buraya seyahat etmeyi düşünüyorsanız Hartum Uluslararası havaalanında 100 ABD doları karşılığında vize alabilirsiniz. Konsolosluklarda almaya kalkarsanız turistik vize için 130 euro, ticari 110 euro ücret ödemeniz gerekir.

4- Sudan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Sudan Vizesi, gerekli evraklar zamanında ve eksiksiz bir şekilde tamamlayıp teslim etmesi ve konsolosluğun ek evrak talebinde bulunmaması gibi koşular oluştuğunda ortalama 2-3 iş günü içerisinde hazır hale getirilir. Bu süre bazen uzamaktadır. Bunun için işlerinizin aksamaması için en az 30 gün öncesinde başvuru yapmanız gerekir.

5- Sudan Vize Başvuru Formu

Sudan Vize başvuru formu, eksiksiz ve büyük harflerle doldurulmalıdır ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. Forma ulaşmak için linki tıklayınız. İşte o link..<<Sudan Vize başvuru Formu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here