Turhal Merkez

Turhal ilçesi Tokat ilimize bağlı bir ilçedir. İlçe şehir merkezi 46 km uzaklıktadır. İlçeye gitmek için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşılabilir.

Tokat’ın İlçeleri

Turhal ilçesi bugüne kadar kimler tarafında kurulduğu belli değildir. Bugüne kadar Turhal şu ismleri almıştır. KAŞEN – KURAŞAR – KASİURA – GAYGURA – TURNALİT olarak geçmektedir.  Milli mücadele döneminde Turhal büyük bir kahramanlık göstererek birçok şehit vermiştir. Milli mücadele döneminde Mustafa Kemal Samsundan Havza’ya oradan da Amasya Sivas ve Erzurum’a geçen Atatürk’ün güzergahında Turhal’da vardı. 1892 yıllında belediye teşkilatı kurmuş. 1944 yıllında ilçe statüsünü kazanmıştır. İlçemiz özellikle 1934 yıllında burada açılan Şeker fabrikası ile ekonomisi canlanmıştır. İlçemize bağlı 7 belde 47 köy bulunur. ilçenin toplam nüfusu 85.391’dır.

Turhal

Turhal’da Gezilecek Yerler

Turhal.

Turhal Kalesi

İlçemizde bulunan bu kale yaklaşık 5 bin yıllık tarihi ile ilçeye hayat vermektedir. Bu kale Sümer döneminde inşa edildiği rivayet edilmektedir. Bu kaleyi birçok medeniyet ekleme yaparak kullanmışlardır. Bu kale birçok amaç kullanılmıştır. Özellikle burası zindan olarak kullanıldığı söylenmektedir. Günümüzde kaleye ait duvarı ve iki burç kalıntısı kalmıştır. tarih kokan bu kaleyi ziyaret etmelisiniz.

Turhal Kalesi

Turhal Kule

Turhal Merkez

İlçemizde bulunan bu kule Ülkemizin en yüksek ikinci büyük kulesidir.  Gözlem kulesi olan bu kule yaklaşık uzunluğu 65 metredir. Kule saate bir tur dönebilmektedir. Kulenin zemin katında ise lokanta, avm,  ve iki düğün salonu bulunur.

Turhal Kule
Turhal-Tokat
Turhal Hangi Şehirde
Turhal Nerede

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz