St Antuan Kilisesi'ne Nasıl Gidilir

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan bu kilise ilimizde bulunan cemaati en geniş kilisedir. Bu kilise Tarihi dokusu ve kutsal yönü ile çok önemli bir yere sahiptir.

St Antuan Kilisesi içi

İstanbul St. Antuan Kilisesi

1230 yıllında rahipler kuruları Assisili Aziz Fransua adına Galata’da bir kilise inşa ederler. İnşa eder etmesine bu kilise yangınlarla başı belaya girer. 1639-1660 yıllarında iki defa burada yangın çıkara kilise baya zarar görür. Rahipler aldırmaz kiliseyi yeniden onarır. 1669 yıllında bu sefer büyük bir yangın çıkar. Deyim yerinde ise yangın bu sefer kiliseyi yutar. Bu sefer rahipler bugünkü yerine yani Beyoğlu’na taşımak zorunda kaldılar. 1906 yıllında burada Beyoğlu ilçemizin İstiklal Caddesinde inşası atıldı. 1912 yıllında ibadete açıldı. burası uzun yıllardan berri ibadete açık bir kilisedir.

St Antuan Kilisesi

Beyoğlu St. Antuan Kilisesi

İstanbul ilimizin önde gelen bu kilisenin mimarisine özen gösterilmiştir. İnce bir işçilikle inşa edilmiştir. Kilisenin duvarları tuğladan yapılmıştır. Kilise duvarları belirli bir yüksekliğe kadar mozaik kaplama kullanılmıştır. Yolunuz buraya düşerse bu tarihi yapıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca burada özel gün ve gecelerde ayinler yapılmaktadır.

St Antuan Kilisesi nerede

St. Antuan Kilisesi Nerede?

İstaiklal caddesinde Galatasaray lisesine giderken sol tarafta bulunur.

St. Antuan Kilisesi Nasıl Gidilir?

İstanbul’un her yerinde buraya ulaşmak mümkündür. Zira kilise İstanbul’un en kalabalık caddesi olan İstiklal caddesinde bulunur. Buraya toplu taşıma araçları kullanarak ulaşabiliriz. Eğer tramvay ile gidilecekse en yakın durak Nostaljik tramvay durağıdır. Burada indikten sonra biraz yürüdükten sonra ulaşmak mümkündür. eğer metro kullanacaksanız Şişhane metro istasyonunda inip biraz yürümek gerekiyor. Eğer İETT otobüsleri kullanacaksanız birçok seçenek vardı. Bunlar: Cebeci Taksim, Feriköy Eminönü, Yeşilköy Taksim, Florya Taksim ve Kurtuluş Yeni Kapı otobüsleri ulaşabilirsiniz.

St Antuan Kilisesi’ne Nasıl Gidilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz