Sadberk Hanım Müzesi

Sadberk Hanım Müzesi Tarihin başkenti ve Medeniyet köprüsü İstanbul ilimizin Sarıyer İlçesinde bulunur.  Bu müze Azeryan yalısında açılan ilk özel müzedir. Müze Vehbi Koç Vakfı tarafından, 1980 yılında Vakfın kurucusu Vehbi Koç’un eşi olan koleksiyoner Sadberk Koç’un adını taşır.

Sadberk Hanım Müzesi Nerede

Bu yalı koç ailesi tarafında 1950 yıllında satın alınmış. 1978 yıllına kadar yazlık olarak kullanılmıştır. 1978-1980 yıllarında müzeye dönüştürülmüştür. Bahçesi ile birlikte 4200 metre kareyi bulan müze görülmeye değer bir yerdir.

Sadberk Hanım Müzesi tam sanat

Müzenin giriş katında hediyelik eşya dükkanı ve bir çay salonu bulunur. birinci ve ikinci katta sergile saloları bulunur. çatı katında ise eser depoları, çalışma odaları ve kitaplık bulunur. Müzede ayrıca Sadberk Koç’un kişisel koleksiyonunda yer almış olan geleneksel kıyafetler, tuğralı gümüş ve tarihi porselenler bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük koleksiyoncularından biri olan Hüseyin Kocabaş’ın vefatından sonra neredeyse bütün eserleri müzeye dahil edilmiştir. müze ilk açıldığında 3 bin eser bulunuyordu. Günümüzde 20 bine yakın eser bulunuyor.

Sadberk Hanım Müzesi-İstanbul

Sadberk Hanım Müzesi Nerede?

Büyükdere Piyasa Cad. No: 27- 29 Sarıyer/İstanbul

Sadberk Hanım Müzesi Nasıl gidilir?

Toplu taşıma ile, Sarıyer sahilyolu istikametinde giden tüm otobüsler ile ulaşım mümkün. Ayrıca Sarıyer İskelesinden de deniz yolunu tercih edebilirsiniz.

Sadberk Hanım Müzesi Ziyaret gün ve saatleri

Çarşamba günü hariç her gün saat 10:00-17:00 arası ziyaretçilere açıktır.

Sadberk Hanım Müzesi Giriş Ücreti
  • Tam: 10 TL
  •  İndirimli: 7 TL (Müzekart+ ve Museum Pass sahiplerine indirimli)
  • Öğrenci bilet: 3 TL (Öğretmenler için de geçerli)

Not: Koç Ailem üyelerine, kokartlı rehberlere ve ICOM kartı sahiplerine müze girişi ücretsizdir.

Sadberk Hanım Müzesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz