Levent İstanbul

Levent; İstanbul ilimizin Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir.  Levent semti zaman içinde: I. Levent’ten 4. Levent’e ve Yeni Levent’e kadar bölüm bölüm kurulup genişlemiştir. Burada birçok gezilecek yer bulunmaktadır.

Levent İstanbul

Levent ismi ilk defa Osmanlı devleti 1.Abdülhamit zamanında rastlar. 1780 yıllında padişah bugünkü Büyükdere Caddesi’nin doğusunda bulunan bölgeyi Kaptan-ı Derya (Deniz Kuvvetleri Komutanı) Cezayirli Hasan Paşa’ya verdi. O zaman Osmanlı döneminde deniz askerlerine levent ismi veriliyordu. Cezayirli Hasan Paşa burada Levent Çiftliğini kurar. Burası Levent ismini alır. Burada gezilecek yapıları sizin için listesini çıkardım. Bu semtimize uğradığınızda bu yapılara mutlaka gidip gezin.

Levent

Levent Gezi Rehberi

1-Sabancı Center: 4. Levent’te bulunur. 1993 yıllında hizmete açılan 34 katlı kocaman bir gökdelen yerli ve yabancı birçok kişi uğramaktadır. Buraya gelenler gönüllerince eğlenip alışveriş keyfini çıkarıyorlar.

Sabancıı Center

2-Kanyon İstanbul: Büyükdere Caddesi üzerinde yer alır. Bu AVM 4 katta ve 140 mağazadan oluşmaktadır. Ayrıca sinema salonu da bulunur. bunun yanında çok geniş bir otoparka da sahiptir. yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

Kanyon

3-Metro City: 1. Levent’de bulunur. 2003 yıllında hizmette girmiştir. İçinde 175 mağaza, restoran ve cafe bulunmaktadır. 5 katlı alışveriş merkezin 1200 kapasiteli kocaman bir otoparkı bulunur. yolunuz düşerse buraya mutlaka uğrayın.

Metro City

4-Özdilek Park Alışveriş Merkezi: Metro City ve Kanyon İstanbul arasında bulunur. 2014 yıllında açılan bu avm 5 kat ve 170 mağazadan oluşmaktadır. Metro istasyonu ile bağlantılı olan alışveriş merkezi ziyaretçilerini beklemektedir.

Özdilek Park Alışveriş Merkezi

5-Zorlu Center: Burada 180 mağaza ve zengin boğaz bitki örtüsüyle çevrelenen yarı açık ve yarı kapalı özelliğiyle yeni bir şehir meydanı özelliğine sahip iki meydan bulunmaktadır. birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan bu yapı yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

Zorlu Center

Levent Nerede, Nasıl Gidilir?

 Levent’e İstanbul’un pek çok noktasından kolaylıkla ulaşım mümkündür. Beşiktaş ve Kabataş rıhtımlarından kalkan minibüs ve otobüsler ile, Taksim Meydanı’ndan hareket eden otobüsler ve metro ile, Mecidiyeköy merkezden kalkan otobüsler ile Levent’e ulaşabilirsiniz.

Levent Su Kulesi ve PTT, arkada İstanbul Edition Hotel
Levent Çarşı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz