Yabancıların Türkiye Hakkında Yanlış bildikleri 10 Gerçek

 Türkiye cumhuriyeti 81 ili ile yaklaşık 100 yıldır kurulmuş bir devlettir.  Asya ve Avrupa’da yayılmış toprakları ile çok önemli köprü görevini görmektedir. Her ilden ve ilçeden gezilip görülecek harika yerler bulunmaktadır. Her karış toprağında tarihin izleri görülmektedir. Neredeyse bütün büyük imparatorluklar bu topraklar üzerinde varlıklarını sürdürmüşlerdir. Bunun dışında çok sayıda devet ve beylik de burada yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Bunlar giderken hep arkalarında tarihi bir yapı bırakmışlardır. İşte dünyanın birçok yerinde ülkemize bu tarihi yapıları ve doğal güzellikleri görmeye gelirler. her yıl yaklaşık 30 milyon yabancı turist ülkemize ziyaret etmektedir. Buraya gelen turistler tarihi yapıları ziyaret ettiği gibi birde plajlara akın etmektedirler. Buraya gelen yabancılar Türkiye hakkında  bildikleri bazı şeyler yanlış olabiliyor. Ya da ilk defa Türkiye hakkında bazı şeyler duyuyorlar. işte ülkemiz hakkında Yabancıların şaşırdığı 10 gerçek

1. Türkiye’nin Başkenti İstanbul’dur.

Dünya’nın birçok yerinde yaşayan insanlar Türkiye’nin Başkenti İstanbul olduğunu bilir. hep İstanbul şehri duydukları için olsa diye düşünüyoruz. Buraya geldiklerinde Ankara olduğunu duyunca şaşırıp kalıyorlar.

2. Türk alfabesinde “q” “x” ve “w” harfleri bulunuyor.

Yabancılar Türk Alfabesinde q,x ve w harflerin olduğunu biliyorlar. fakat acı gerçeği buraya gelince öğreniyorlar.

3. Bilinen ilk Hristiyan kilisesinin İstanbul’da bulunması

Evet Türkiye’yi bilen herkes ilk Hristiyan kilisesinin İstanbul’da olduğunu bilir. hatta Türkiye’de yaşayan çok vatandaşımızda bu bilgiyi böyle bilir. fakat bu yanlış bir bilgidir. Türkiye’de bilinen Hristiyan Kilisesi Hatay Şehrimizde bulunan Saint Pierre Kilisesi’dir.

4. Türkiye’de Çöl Ve Deve Bulunmaktadır.

Avrupa’daki yaygın ve yanlış bilginin aksine Türkiye’de çöl ve deve bulunmamaktadır. Develerin turistik amaçlar için kullanması buraya gelince öğreniyorlar.

5. Türkiye’de tek dil konuşulmaktadır.

Türkiye’de resmi dil Türkçe’dir. Fakat Türkiye’de birçok dil konuşulmaktadır. Ülkemizde Türkçe’nin dışında Kürtçe’nin de yaygın olarak konuşuluyor. bunu buraya geldiklerinde öğreniyor çoğu turist.

6. Türkler Fes Giymektedir.

Bildiğiniz üzere 1829 yıllında Osmanlı padişahı 2. Mahmut Fes giyme zorunluğu getirmişti. hatta kadınlar ve din adamları bu zorunluğun dışında tutmuştu. tabi daha sonra bu zorunluluk kalktı. şimdi ülkemizde neredeyse kimse fes takmamaktadır. o zorunluluk nasıl yabancılara anlatıldıysa hala fes taktığımızı biliyorlar.

7. Soyadı Kanunu

yabancılar Türklerin 1934 yıllından sonra Soyadı kullandıkları duyunca çok şaşırıyorlar. bununla ilgili kafalarında yüzlerce soru oluyor.

8. Kapalı Çarşı

İstanbul’un simgelerinden Kapalıçarşı’da 64 sokak, 4000 dükkan ve 25 bin çalışan bulunması onları baya şaşırtmaktadır.

9. Bazı ünlü kişilerin Türkiye’de doğması

Homeros, Ezop ve Aziz Paul gibi tarihi isimlerin bunun dışında Noel Baba adıyla da bildiğimiz Aziz Nikola’nın Türkiye’de doğmuş olması onları şaşırtmaktadır.

10. Türkçe’nin En Uzun Kelimesi

Türkçe’deki en uzun kelime “Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?” olması. Bu kelimeyi Türkçe bilen birçok kişi bile telaffuz edememektedir. çat pat Türkçe ile bunu telaffuz etmeye çalışan turistler değişik hallere girmektedirler. Bu duruma şahit olursanız eminim çok gülersiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz