Gülyalı

Gülyalı Ordu iline bağlı bir ilçedir. Gülyalı ilçesi Ordu il merkezine 16 km uzaklıkta yer almaktadır.

Gülyalı İlçesi

Gülyalı ilçesi Karadeniz kıyısında yeşillikler içinde bulunan güzel bir ilçedir. Gülyalı ilçesi Ordu ilinde mavi bayraklı plaja sahip nadir yerlerden biri olma özelliğine sahiptir. Bunan dolayı ilçe her yıl binlerce turist ağırlamaktadır. Tatilcilerin gözde yerlerinden olan Gülyalı ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Mavi Dünya Plajı

Gülyalı ilçesinde Tepealtı Mevkiinde yer almaktadır. 1.5 km uzunluğunda kumsala sahiptir. Temiz denizi ve güzel kumsalları ile mavi bayrak ödülüne sahiptir. Burası yaz ve kış hizmet vermektedir. Burada kafe, bar, restoran ve 600 kişilik kapasiteye sahip plaj tesisi bulunmaktadır. Burada denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kestane Köyü Köprüsü

İlçe merkezine 14 km uzaklıkta bulunan Kestane Köyünde yer almaktadır. Burada bulunan köprü 1911 yılında yapıldığı tahmin edilmektedir. İki kemerli bir taş köprüdür. Turizm Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan köprü günümüzde hala kullanılmaktadır. Ayrıca Kestane Köyünde Kurtlu Mahallesinde sit alanı ilan edilip koruma altına alınan 200 yıllık geçmişe sahip olan ve hala kullanılan Kurtlu Çeşme ve yaklaşık yüz yıllık geçmişe sahip olan taş cami bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz