Bayındır İzmir

Bayındır; İzmir’e 79 km uzaklıkta bulunan İzmir’e bağlı bir ilçedir. Bayındır ilçesine İzmir, Ödemiş, Tire ve Torbalı’dan demir yolu ulaşımı bulunmaktadır.

Bayındır Gezilecek Yerler

Küçük Menderes nehri yanında kurulu olan Bayındır doğa güzelliği ile büyülemeye hazır bir ilçe. Bu büyüleyici güzelliği ve verimli topraklarından olacak ki birçok medeniyet bu ilçeye kurulmuştur.

Bayındır çiçek ve sebze seraları ile kaplıdır. Ayrıca bölgede meyve ağaçları, zeytin ağaçları ve ormanlar bulunmaktadır. İzmir’in sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan Bayındır çiçekli ve yeşil tabiatı ile etkileyici bir ilçedir.

Doğal güzelliği yanında çok sayıda tarihi yapılara da sahiptir. Bayındır’da gezilecek doğal ve tarihi yerler şunlardır:

Bayındır İzmir Haritası
Bayındır İzmir Haritası
Bayındır İzmir Nasıl Gidilir
Bayındır İzmir Nasıl Gidilir

Bayındır Kaplıcaları: Bakalar Kurulunca termal turizm merkezi olarak kabul edilen Bayındır’ da çok sayıda şifa kaynağı kaplıcalara sahiptir. Bayındır merkezine 8 km uzaklıkta Turgutlu yolu üzerinde birbirine yaklaşık 15 dakikalık uzaklıkta bulunan Ergenli Köyü Kaplıcası, Dereköy Kaplıcası ve Fatma Hanım Kaplıcası bulunmaktadır.

Bu kaplıca suları; deri hastalıklarına, mide ve bağırsak hastalıklarına, romatizmalı hastalıklara, kronik hastalıklara ve kadın hastalıklarına gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir.

Bölgede bulunan termal otellerde tedavi süreçleri belirlenmekte ve tedavi yapılmaktadır. Hem şifa bulmak hem de tatil yapmak için bu doğa güzelliğe sahip yere mutlaka uğramalısınız.

Bayındır Kaplıcaları
Bayındır Kaplıcaları

Eski Hükümet Binası: Osmanlı döneminin son zamanlarında yapılan Hükümet binası 1945 yılına kadar faal olarak kullanılmıştır.

Daha sonraları Alman Kız Sanat okulu olarak kullanılan tarih yapı iç ve dış mimarisi, duvarlarındaki eski yazı ve süslemeler ile oldukça dikkat çekicidir. Tarihi hükümet binasının önünde bulunan tarihi çeşme yapısı ile görülmesi gereken yerlerdendir.

Bayındır Eski Hükümet Binası
Bayındır Eski Hükümet Binası

Hacı Sina Camii: Bayındır merkezde Basra tepesinde yer alan bu tarihi camii Osmanlı Döneminden kalma bir eserdir. Bu caminin en dikkat çekici yönü 19 tane kubbeye sahip olmasıdır. Kare yapıya sahip bu camiye sonradan eklenen yapılar ile külliyeye dönüşmüştür.

Bayındır Hacı Sina Camii
Bayındır Hacı Sina Camii

Eskici Dede Türbesi: Ahmet Bin Murat adında bir zata ait olan Eskici Dede Türbesi köklü bir geçmişe sahiptir. İki mezarın içinde bulunduğu türbe; bölge halkı tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Bayındır Eskici Dede Türbesi
Bayındır Eskici Dede Türbesi

Güzellikler ilçesi Bayındır’a uğradığınızda yöreye özgü olan katmerden mutlaka yemelisiniz. Bayındır öğretmen evi ve oteller gibi konaklama yerlerine sahiptir.

Bayındır İzmir Nerede
Bayındır İzmir Nerede
Bayındır İzmir
Bayındır İzmir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz