Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Edirne kent merkezinde bulunan Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Gezilip Görülmeye değerdir. Edirne tarihi ve kültürünü öğrenmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 

Edirne ilimiz bilindiği üzere uzun yıllar Osmanlı Devletine başkentlik yapmıştır. Burada Osmanlı Devletine ait çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Tabi Edirne Tarihini Osmanlı ile sınırlı tutmak çok yanlış olur. Çünkü Edirne tarihi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Fakat ilimizde müzecilik faaliyeti ilk olarak 1925 yıllında Ulu Önder Mustafa Kemal’in emriyle Selimiye Cami avlusu içinde bulunan Mimar Sinan’ın eseri olan Dar-ül Kurr’a Medresesinde açılmıştır.(Bu medrese 1569-1575 yılları arasında inşa edilmiştir.) Son yıllarda Edirne kent merkezi çevresinde yapılan kazılarda elde edilen eser sayısı çoğaldığından dolayı bu müze eserleri kaldıramamıştır. Bu nedenle Arkeoloji Müzesi adı altında yeni bir müze inşa edilmek istenmiştir. Bütün planlar yapıldıktan sonra 1969 yıllında müze temeli atılmıştır. Bu müze 1971 yıllında hizmete açılmıştır. Müze de çok sayıda arkeolojik eser sergilenmektedir. Burada bulunan eserler prehistorik, Yunan, Roma, Bizans, Osmanlı gibi birçok dönemi kapsamaktadır. Yine burada Etnografya bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde Edirne ilimizin kültürünü yansıtan eserler sergilenmektedir.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Nerede?

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Edirne kent merkezine bağlı Meydan Mahallesi, Kadir Paşa Mektep Sokakta bulunur. Müze  Selimiye Camiidoğu kapısının 50 metre uzağında yer alır.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Nasıl Gidilir?

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne ulaşım oldukça kolaydır. Buraya şahsi aracınızla veya şehiriçi araçları ile ulaşabilirsiniz. Şahsi aracınızla kent merkezine geldikten sonra  ilk dönel kavşaktan dönerek Mimar Sinan Sokağı’na dönüp tabelaları takip ederek buraya ulaşabilirsiniz. Ya da kent merkezden buraya giden servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz(üzerinde müze yazılı bütün şehiriçi araçlarını tercih edebilirsiniz.)

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Ziyaret Saatleri

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Pazartesi günü dışında haftanın her günü 09:00-17:00 saatleri arasında açıktır.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Giriş Ücreti

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi giriş ücreti 5 TL’dir. Müze kartı burada geçerlidir. Müze kartı olanlar burayı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz