Edirne Karaağaç Nerede, Nasıl Gidilir?

Karaağaç, Edirne kent merkezine bağlı bir mahalledir. Edirne kent merkezine 10 km, Meriç Nehrinin 2 km batısında, Yunanistan sınırına ise 4 km uzaklıktadır.

Karaağaç semti bilindiği üzere Lozan  Anlaşmasıyla topraklarımıza katılmıştır. Son yıllarda cazibeli mahalle haline gelen Karaağaç gezilip Görülmeye değerdir. Burada gezilip görülecek birçok yer bulunur. Bunlardan 2-3 tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Edirne Karaağaç Gezilecek Yerler 

Edirne ilimizin merkezine bağlı Karaağaç semtinde gezilip görülecek birçok yer bulunmaktadır. Bunlar Lozan Anıtı, Lozan Müzesi ve Karaağaç Tren İstasyonudur.

Lozan Anıtı ve Müzesi

Lozan Anıtı ve Müzesi, Edirne kent merkezine bağlı Karaağaç Semtinde bulunan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü alanı içresinde yer alır. Bilindiği üzere ülkemizin temeli Kurtuluş Savaşında atılıp daha sonra imzalanan Lozan Anlaşması ile resmiyet kazanmıştır. Karaağaç semti Lozan anlaşması ile ülkemizin topraklarına katılmıştır. Bunun anısına burada  29 Mart 1998 yıllında Lozan anıtı yapılıyor. Bu anıt üç yüksek sütundan oluşur. Bunlardan biri uzun, diğeri kısa diğeri ise orta boylarındadır. 1. Sütun Türkiye’yi (Yüksekliği 36.45 metre), 2. sütun Trakya Bölgesini(Yüksekliği 31.95 metre) ve 3. sütun ise Karaağaç semtini simgelemektedir(Yüksekliği  17.45 metre) Anıtın hemen yanında Lozan Müzesi bulunur. Bu müze haftanın her günü ücretsiz  ziyaret edebilirsiniz. Müze de Lozan anlaşması ile ilgili çok sayıda eser sergilenmektedir. Bunun dışında Atatürk ve İsmet İnönü ait çok sayıda fotoğraf bulunur. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu yapıtı ziyaret edin.

Karaağaç Tren İstasyonu

Edirne ilinin Karaağaç kasabasında yer alan Karaağaç tren istasyonu 2.Abdülhamit zamanında yaptırılmıştır. İstanbul’da yer alan Sirkeci Garının örnek alınarak inşa edildiği Karaağaç Tren Garının mimari Kemalettin Bey’dir. Neoklasik türde inşa edilen Karaağaç tren garı üç katlı olup dikdörtgen planlı bir yapıya sahiptir. İstanbul’un Avrupa’ya açılan tren yolundaki en önemli istasyonlarından biri olan Karaağaç tren istasyonu günümüzde Trakya Üniversitesi Rektörlük binası olarak hizmet vermektedir.

Edirne Karaağaç Nerede, Nasıl Gidilir?

Karaağaç, Edirne kent merkezine bağlı bir mahalledir. Edirne kent merkezine 10 km, Meriç Nehrinin 2 km batısında, Yunanistan sınırına ise 4 km uzaklıktadır. Edirne’ye vardıktan sonra Meriç Köprüsü’nü geçip Yunanistan sınırına doğru ilerleyip tabelaları takip ederek Karaağaç mahallesine ulaşabilirsiniz. Ya da kent merkezinden buraya giden servislerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz