Lozan Anıtı ve Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Lozan Anıtı ve Müzesi, Edirne kent merkezine bağlı Karaağaç Semtinde bulunan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü alanı içresinde yer alır.

Lozan Anıtı ve Müzesi

Bilindiği üzere ülkemizin temeli Kurtuluş Savaşında atılıp daha sonra imzalanan Lozan Anlaşması ile resmiyet kazanmıştır. Karaağaç semti Lozan anlaşması ile ülkemizin topraklarına katılmıştır. Bunun anısına burada  29 Mart 1998 yıllında Lozan anıtı yapılıyor. Bu anıt üç yüksek sütundan oluşur. Bunlardan biri uzun, diğeri kısa diğeri ise orta boylarındadır. 1. Sütun Türkiye’yi (Yüksekliği 36.45 metre), 2. sütun Trakya Bölgesini(Yüksekliği 31.95 metre) ve 3. sütun ise Karaağaç semtini simgelemektedir(Yüksekliği  17.45 metre) Anıtın hemen yanında Lozan Müzesi bulunur. Bu müze haftanın her günü ücretsiz  ziyaret edebilirsiniz. Müze de Lozan anlaşması ile ilgili çok sayıda eser sergilenmektedir. Bunun dışında Atatürk ve İsmet İnönü ait çok sayıda fotoğraf bulunur. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu yapıtı ziyaret edin.

Lozan Anıtı ve Müzesi Nerede?

Lozan Anıtı ve Müzesi, Edirne ilimizin merkezine bağlı Karaağaç mahallesinde bulunan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü alanı içerisinde yer alır.

Lozan Anıtı ve Müzesi Nasıl Gidilir?

Lozan Anıtı ve Müzesi’ne ulaşmak için kent merkezden Karaağaç Mahallesine giden araçlarla ulaşılabilir. Ya da şahsi aracınızla tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz