Menemen İzmir

İzmir merkezine 33 km uzaklıkta bulunan Menemen, İzmir’e bağlı bir ilçedir. Menemene; banliyö hızlı tren ya da otobüsler ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Köklü bir geçmişe sahip olan Menemende görülmesi gereken birçok tarihi eser bulunmaktır.

Taşhan: Menemen’de bulunan en önemli tarihi eserlerden olan Taşhan Osmanlı Döneminden kalma bir mirastır. Şıh Kâmil tarafından yapılan Taşhan; kare planlı ve simetrik yapıda, moloz taş ve tuğladan inşa edilmiştir. İki katlı olan Taşhan’da üst katlarında konaklama odaları, bodrumda ise depo ve ahır bulunmaktadır. Geniş bir avluya sahip Taşhan’ın hemen bitişiğinde Şıh Kâmil’e ait bir türbe bulunmaktadır. Günümüze sağlam olarak ulaşan bu yapı görülmeye değer tarihi miraslardandır.

Menemen Taşhan
Menemen Taşhan

Karagöl: Yamanlar Dağında zirveye yakın bir bölümde bulunan krater göldür. Uzun ve virajlı yollardan sonra ulaştığınızda harika bir görüntü ile karşılaşacaksınız. Bu muhteşem manzara tüm yol yorgunluğunuzu sizden alacaktır. Çevresi ormanlarla kaplı olan göl mavi ile yeşimin uyumu içinde eşsiz bir görüntü sunuyor. Göl kenarında bulunan piknik alanında bu eşsiz manzaraya karşı piknik yapmanız mümkün. Ayrıca gölde olta ile alabalık tutmanın zevkine varabilirsiniz. Krater Gölü olmasından dolayı çok derin olan bu gölde tehlikeli olduğu için yüzmek yasaklanmıştır.

Menemen Karagöl
Menemen Karagöl

Panaztepe Antik Kenti: Menemen’e 13 km uzaklıkta bir tepe üzerine kurulu bir antik kenttir. Tunç Çağından Osmanlı devletine kadar yerleşim yeri olarak kullanılan bu bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda çok sayıda tarihi mirasa ulaşılmıştır. Günümüzde halen devam eden çalışmalarda sürekli yeni buluntulara ulaşılıyor. Arkeolojiye ve tarihe merakınız varsa Panaztepe Antik Kentine uğramanızı tavsiye ederim.

Menemen Panaztepe Antik Kenti
Menemen Panaztepe Antik Kenti

Larissa Antik Kenti: Menemen ilçesinin Buruncuk Köyünde bulunan antik kenttir. İzmir’de bulunan en eski yerleşim yeri olan Larissa Antik Kentin geçmişi Cilalı Taş devrine dayanmaktadır. Dağ üzerine kurulu olan bu yerleşime biraz zahmetli bir yolculuk sonucunda harika bir görünüme sahip duvar, yapı ve sarnıç kalıntılarına şahit olacaksınız. Gezinize estetik görünüme sahip bu antik kenti de eklemelisiniz.

Tarihi ve doğal güzelliklere sahip Menemen gezisi sonucunda Menemen ilçesinden menemen yemeden dönmeyin. Menemenin meşhur yayık ayranını da menemenin yanında mutlaka içmelisiniz. Menemen halkı tarından yapılan yöreye özgü testi ve sepetlerden de satın alabilirsiniz.

Menemen İzmir Hangi Şehirde
Menemen İzmir Hangi Şehirde
Menemen İzmir Harita
Menemen İzmir Harita
Menemen İzmir Nasıl Gidilir
Menemen İzmir Nasıl Gidilir
Menemen İzmir Nerede
Menemen İzmir Nerede
Menemen İzmir
Menemen İzmir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz