Malavi'nin başkenti, şehirleri ve bölgeleri
Malavi'nin başkenti, şehirleri ve bölgeleri

Malavi, 17.749.826 toplam nüfusuyla Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde yer alan ve denize kıyısı bulunmayan bir ülkedir. Ülkenin kuzeybatısında Zambia, Kuzeydoğusunda Tanzanya, Doğusunda ise Mozambik yer alır.

Göz at ;

  1. Lilongwe Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Malavi’de Gezilecek 10 Yer
  3. Malavi Nerede?
  4. Malavi’nin başkenti, şehirleri ve bölgeleri
  5. Malavi Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olup güvenlik açısından da sıkıntı yaşanmaktadır. Bu nedenle pek tercih edilmese de gezilip görülecek birçok yeri bulunmaktadır. Bana sorarsanız buraya gelip farklı bir kültürle tanışıp hayatınıza renk katmalısınız. Burada gezilip görülecek 10 gözde yer belirledik. İşte o yerler…

1-Liwonde Milli Parkı

Malawi’de yer alan Liwonde Milli Parkı, 548 km²’lik alanı ile 1973 yıllında hizmette açılan bir milli parktır. Ülke çapında en büyük park olup önemli bir turistik alandır. Buraya her yıl çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Park bünyesinde çok sayıda hayvan türü bulunmaktadır. Buraya yolunuz düşerse mutlaka uğrayıp birçok hayvanı doğal yaşam alanlarında ziyaret edebilirsiniz.

2-Likoma Adası

Malawi’nin Likoma şehrinde yer alan Likoma Adası, 18 km²’lik alan kaplamaktadır. Yaklaşık 7,7 km uzuluğunda yer alan bu ada gezilip görülmeye değerdir. Doğası ve sahili ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Sevdiklerinizle birlikte huzurlu bir tatil keyfi için bu ada tercih edilebilir.

3-Malavi Gölü

Ülkenin yaklaşık beşte birini oluşturan Malavi Gölü,  560 km uzunluğu, 80 km’ye varan genişliği ve 704 m’ye kadar olan derinliğiyle Afrika’nın en büyük göllerinden biridir. Ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu göl üzerinde birçok su sporu gerçekleşmektedir. Buraya yolunuz düşerse bu gölü mutlaka göreceksiniz. Amam göl üzerinde yapılan aktivitelere katılın derim.

4-Nkhata Bay

Afrika ülkesi Malavi’de yer alan Nkhata Bay, önemli turistik bir şehirdir. Buraya yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Ülkenin en popüler turizm bölgesi olarak da bilinmektedir. Bizim için Bodrum ve Çeşme ne ise Malavi içinde Nkhata Bay odur.  Ülkedeki en güzel kumsal ve manzaralara sahip bölgesidir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin derim. Zaten ülkeye gelen biri mutlaka bu bölgeye uğramaktadır.

5-Livingstonia

Malavi’nin kuzey kesiminde Kuzey Bölgesi içerisinde yer alan Livingstonia, önemli şehirlerden biridir. Burada yaklaşık 10 bin kişi yaşamaktadır. Burada gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Yolunuz buraya düşerse gelip insanlarla muhabbet edip kültürlerini tanıyabilirsiniz.

6-Blantyre

Malavi’nin güney bölümünde yer alan Blantyre, yaklaşık 800 bin nüfusuyla ülkenin ikinci büyük şehridir. Aynı zamanda ülkenin ticari turistik kenti olarak da bilinmektedir. Şehirde birçok yabancı bulunmaktadır. Ülkenin en yaşanabilir şehirlerin başında gelmektedir. Burada gezilip görülecek birçok yer bulunmaktadır. Buraya yolunuz düşerse gelip yeni yerler keşfedebilirsiniz.

7-Karonga

Malavi’nin kuzey kesiminde Kuzey Bölgesi içerisinde yer alan Karonga, Tanzanya sınırına yakın bir konumda bulunan bir şehirdir. Burada yaklaşık 50 bin kişi yaşamaktadır. Buraya yolunuz düşerse gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Mutlaka uğramanız gereken şehirlerden biridir.

8-Lilongwe

Afrika ülkesi Malavi’nin başkenti ve yaklaşık 900 bin nüfusuyla en büyük şehri olan Lilongwe, gezilip görülmeye değer bir bir yerdir. Burada birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunmaktadır. Ülkeye geldiğinizde ilk olarak buraya geliyorsunuz. Öncellikle şehir merkezinde yer alan yapıları gezin. Daha sonra şehir dışında olan bölgeleri ziyaret edebilirsiniz. Lilongwe’siz bir Malawi gezisi düşünülemez.

9-Zomba

Malavi’nin güney bölümünde bulunan Güney Bölgesi içerisinde yer alan Zomba, ülkenin nüfusu en yoğun dördüncü şehri konumundadır. Bu şehir deniz seviyesinde yaklaşık 2000 metre yükseklikte bulunur. Malavi bağımsızlığını kazandıktan sonra ilk başkent burayı seçmiştir. Bu nedenle birçok tarihi bina bu şehirde bulunmaktadır. Yolunuz düşerse ziyaret edin derim.

10-Mzuzu

Malavi’nin kuzey bölümünde Kuzey Bölgesi içerisinde yer alan Mzuzu,  ülkenin nüfusu en yoğun üçüncü şehir konumundadır. Bu şehri en ilginç ve en popüler hale getiren şey ise Afrika’nın insan eliyle oluşturmuş en büyük ormanı(Viphya Ormanı) burada yer almaktadır. Ayrıca şehirde bir üniversite ve bir de havalimanı bulunmaktadır. 


Bunlar dışında Malavi hakkında merak edilenleri bir liste haline getirdik. Şöyle ki;
Malavi

Nüfus: 17.749.826

Başkent: Lilongwe

Resmi Dilleri: İngilizce, Çevaca

Para Birimi: Malavi kwachası

Bulunduğu Kıta: Afrika

Kuruluş Tarihi: 6 Temmuz 1964

Vize Durumu: Buraya gitmek için vize almak zorunludur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz