gezilecekyerlercom
gezilecekyerlercom

Letonya Nerededir? – Kuzey Avrupa’da yer alan Letonya Baltık Bölgesi’nin üç ülkesinden biridir. Letonya Ülkesi doğuda Rusya Federasyonu ve Belarus, güneyde Litvanya, kuzeyde Estonya ile komşudur.

Letonya Nerededir?

Ayrıca Letonya ülkesinin İsveç ile deniz sınırı bulunmaktadır. Letonya parlamenter cumhuriyet sistemi ile yönetilmektedir. 110 düzey belediye ve 9 Cumhuriyet kentinden oluşan Letonya ülkesinin başkenti Riga şehridir. Riga aynı zamanda ülkenin en kalabalık ve en büyük şehridir. Letonya’nın resmi dili Letoncadır. Letonya’da Letonca dışında Rusça, Almanca ve İngilizce dilleri yaygın olarak kullanılmaktadır.

Göz at ;

  1. Letonya Nerede?
  2. Letonya’da Gezilecek 10 Yer
  3. Letonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?
  4. Letonya’nın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  5. Riga Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti

Letonya ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğu Hristiyanlık dinine inanmaktadır. Ülkenin para birimi Euro’dur. Letonya Avrupa’nın en uzun kumsallarına sahiptir. Letonya ülkesinde kışlar çok sert geçtiği için ülkeyi ziyaret etmek için en uygun tarih haziran ve eylül ayları arasıdır.

Letonya vize isteyen ülkeler arasında olduğundan ülkeyi ziyaret etmeden önce vize işlemlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Letonya ülkesine Türkiye’den uçuşlar bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz