gezilecekyerlercom
gezilecekyerlercom

Andorra La Vella Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkentidir. Andorra La Vella Andorra Prensliğinin başkentidir. Andorra La Vella kenti; Andorra La Vella, La Margineda ve Santa Coloma olmak üzere üç köye ayrılmıştır.

Andorra La Vella Nerede

Andorra La Vella Andorra ülkesinin güneybatısında Fransa ve İspanya arasında yer almaktadır. Andorra La Vella kenti Avrupa’nın en yüksek rakımlı başkenti olma unvanına sahiptir.

Göz at ;

  1. Andorra Nerede?
  2. Andorra Gezilecek Yerler
  3. Andorra La Vella Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti

Ülkenin en önemli kayak merkezi olan Andorra La Vella da sıcaklık ortalaması ocak ayında eksi bir derecede, temmuz ayında ise 20 dereceye varmaktadır. Önemli bir turizm kenti olan Andarro La Valla şehrinin en önemli tarihi yapıları 12. Yüzyıldan günümüze ulaşmayı başaran Roma kiliseleri ve Manastırlarıdır.

Andorra La Vella’da gezilecek başlıca yerler; 12. Yüzyılda inşa edilen bir Roma Kilisesi olan Sant Esteve Kilisesi, ülkenin en büyük ve en ince Ortaçağ Köprüsü olma özelliğine sahip olan 33 metre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğindeki La Margineda Köprüsü, şehrin tüm doğal güzelliğini içinde barındıran birçok çeşit patikadan oluşan Yeşil Halka doğal alanıdır.

Andorra ülkesinde uluslararası hava limanı bulunmadığından dolayı ülkeye en yakın olan hava limanları üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz