Astana'da Gezilecek 10 Yer
Astana'da Gezilecek 10 Yer

Kazakistan’ın  kuzeydoğusunda yer alan Astana, ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Yeni kurulan bir kent olan Astana kentinde çok sayıda yeni, büyük ve gösterişli binalar bulunmaktadır. Buraya yolunuz düşerse mutlaka gezip görmeniz gereken 10 yer seçtik. Umarım beğenirsiniz. İşte o yerler…

1-Kazakistan Ulusal Müzesi

İhtişamlı binası ile dikkat çeken Kazakistan Ulusal Müzesi, 2 Temmuz 2014 tarihinde ziyaret açılan Dünya’nın en büyük müzelerinden biridir. 147 bin m2 yer kaplayan 8 katlı müzede eserler 7 farklı salonda sergilenmektedir. Burada çok sayıda eser sergilenmektedir. Sergilenen eserler hem Kazakistan tarihi hem de Türk tarihine ayna olmaktadır. Türk tarihini daha yakında tanımak ve eserler üzerinde incelemek için bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Müze binası da oldukça modern bir tarzda inşa edilmiştir.

2-Nur Astana Camii

Orta Asya’nın üçüncü en büyük camisi olma özelliğine sahip olan 2008 yılında ibadete açılan Nur Astana Camii, mimari yapısı oldukça dikkat çekmektedir. Caminin çinileri, iç planı ve dekorasyonu çok ince düşünülüp inşa edilmiştir. Caminin önünde harika yemyeşil bir bahçe bulunmaktadır. Caminin dört tane minaresi bulunmaktadır. Kubbeleri ve minare uçları altın sarısıyla dekore edilmiştir. Buraya yolunuz düşerse bu camiyi mutlaka ziyaret edin.

3-Barış ve Uzlaşma Sarayı

Sıra dışı mimarisi ile dikkat çeken Barış ve Uzlaşma Sarayı, 1 Eylül 2006 tarihinde ziyarette açılmıştır. Bu yapı, dünya barışının ve dinler arası hoşgörünün sembolü olarak inşa edilmiştir. 62 metre yüksekliğindeki bu yapı içerisinde 18 farklı dine ait ibadethaneler, müze, kültür merkezi, opera salonu, kütüphane gibi alanlar mevcuttur. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu yapıyı gelip görün derim.

4-Bayterek Anıtı

Astana kentinin en önemli simgesi olan 105 metre yükseklikteki Bayterek Anıtı, barış, huzur ve bilgeliğin sembolü olarak bilinir. Ülkenin en önemli sembollerinden biridir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu anıt önünde fotoğraf çektirin. Ülke için oldukça önemli bir yapıdır. Astana kent merkezinde bulunur.

5-Silahlı Kuvvetler Müzesi

Kazakistan’ın ilk ve tek askeri tarih müzesi olan Silahlı Kuvvetler Müzesi, 2015 yıllında ziyarette açılan bir müzedir. Respublika Caddesi üzerinde  yer alan bu müze, mavi kubbesiyle dikkat çekmektedir. Müze içinde birçok farklı eser sergilenmektedir. Müzede Türk, Kazak ve Moğol askeri tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Buraya yolunuz düşerse bu müzeyi mutlaka gezip görün derim.

6-Hazreti Sultan Camii

Orta Asya’nın ikinci en büyük camisi olan Hazreti Sultan Camii, 2012 yıllında Sembol İnşaat tarafından inşa edilen ve ülkenin en büyük camisidir. Yaklaşık 8 bin kişilik kapasitesiyle yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Cami bünyesinde 77 metre yüksekliğe sahip dört minare ve yüksekliği 52 metre olan toplam 10 kubbe bulunuyor. Buraya yolunuz düşerse bu modern tarzda inşa edilen camiyi ziyaret edin. Cami süslemeleri ve mimarisi göz kamaştırmaktadır.

7-Dostoyevski Müzesi

Rus edebiyatının en önemli isimlerinden Fyodor Dostoyevski’nin yaşadığı ev olan Dostoyevski Müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. 1857-1859 yılları arasında Dostoyevski ve ailesi ile birlikte yaşadığı bir evdir. Suç ve Ceza ile Budala kitaplarını da burada yazmıştır. Bu müzede günümüzde yazarın kişisel eşyaları, orijinal el yazısı notları ve mektuplarını göreceksiniz. Her gün 09:00-18:00 saatleri arasında ziyarette açıktır.

8-Baiterek kulesi

Kazakistan’ın başkenti ve en büyük şehri Astana’da yer alan Bayterek Kulesi, 1197 yıllında inşa edilip 2002 yıllında hizmette açılmıştır. Uzun kavak anlamına gelen Baiterek kulesi, şehrin sembolü haline gelip her yıl çok sayıda insan tarafında ziyaret edilmektedir. Bu kule 105 metre yüksekliğiyle dikkat çekmektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu kuleyi ziyaret edip bol bol fotoğraf çekin. Kule şehrin birçok noktasında rahatlıkla görünmektedir.

10-Devlet Opera Bale Tiyatro Merkezi 

Başkent Astana’nın Dinmukhamed Qonayev Caddesi üzerinde bulunan Devlet Opera Bale Tiyatro Merkezi, 2013 yıllından beri hizmet vermektedir. Oldukça önemli bir yapıdır. Burası ülkenin gurur kaynağıdır. Ana salonu 1250 kişi kapasiteli olan binanın küçük salonu ise 250 kişi kapasitelidir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka gelip bir bale gösterisine katılın derim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz