Gökler ile yer arasında: Vietnam'daki Altın Köprü
Gökler ile yer arasında: Vietnam'daki Altın Köprü

Güney Asya ülkesi olan Vietnam’ın Da Nang şehrindeki Ba Na Tepeleri üzerinde yer alan Golden Bridge veya Türkçe adıyla Altın Köprü, Haziran 2018 tarihinde hizmette açılan dünyanın en ilginç ve aynı zamanda en güzel köprüsüdür.

Deniz seviyesinde 1400 metre yükseklikte ve 150 metre uzunluğunda bulunan Altın Köprü, Uzak Doğu Asya’nın simgesi haline gelmiştir. Bu köprü inşası için 2 milyar dolar harcanmıştır.

Yeşillikler içinde bulunan bu köprünün en ilginç noktası ise zeminle bağlantısı sağlayan ayaklar el şeklinde tasarlanmıştır. İki büyük el köprüyü havada tutmaktadır. Tasarımcı köprüyü “Yeryüzünden bir altın şerit çıkaran eller” şeklinde tasarlanmıştır. Buraya iki ayda yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi akın etmiştir.

Köprü üzerinde muazzam bir manzara bulunmaktadır. Buraya geldiğinizde doğa ve köprü tasarımcısı size harika görsel şölen sunmaktadır. Burada birbirinden güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Bu köprüyü duyan herkes akın akın buraya gelmektedir. Fotoğrafta bile insanlara heyecan veren bu köprü ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olmalıdır. Bu yüzden hemen gezi listenizi çıkarıp bu köprüyü de eklemelisiniz.

Bu yapı, aynı zamanda 2018 Time Dergisinde yayınlayan listede yerini aldı. Bu listede 12 tane yer bulunmaktadır. Bu yapılar, dünyada mutlaka gezilip görülmesi gereken popüler yerlerdir. İşte bu yerlerden biri de Vietnam’daki Altın Köprü’dür. Bu yapıyı mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

Altın Köprü (Golden Bridge) Nerede, Nasıl Gidilir?

Altın Köprü (Golden Bridge), Güney Asya ülkesi olan Vietnam’ın Da Nang şehrindeki Ba Na Tepeleri üzerinde bulunur. Buraya ulaşmak için ülkemizden Başkent Hanoi ve Saygon’a direk uçuş bulunmaktadır. Da Nang şehri, Hanoi kentinin 795 km güneyinde bulunur. Başkentte ulaştıktan sonra hava, kara ve demir yolu ile Da Nang şehrine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Göz at ;

  1. Honai Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Vietnam’da Gezilecek 10 Yer
  3. Vietnam Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  4. Vietnam Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?
  5. Vietnam Nerede?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz