Sao Bento Tren İstasyonu-Porto
Sao Bento Tren İstasyonu-Porto

Portekiz’in Kuzeyinde Rio Douro nehrinin ağzındaki Porto şehrinde yer alan Sao Bento Tren İstasyonu, 1900’lerin başında inşa edilmiş dünyanın en heybetli tren istasyonlarından biridir.

Sao Bento Tren İstasyonun inşasında Fransız mimarisi etkili olmuştur. Bu istasyonda yaklaşık 2000 seramik bulunur. Bu seramikler istasyona muazzam bir renk katmıştır. Burada yer alan resimler ressam Jorge Colaço tarafından yapılmıştır. Bu resimlerin yapımı tam 11 yıl sürmüştür. Bu resimler Portekiz’in tarihini anlatmaktadır. Bu istasyon aynı zamanda bir müze görevi yapmaktadır. Porto şehrine gelen herkesin mutlaka gezip görmesi gereken bir yerdir.

Burası 1916 yıllında hizmette açılmıştır. Bu istasyon, Porto’yu Portekiz’in ve Avrupanın diğer şehirlerine bağlayan bir konumda bulunur. Bu istasyonun bulunduğu yerde Hediyelik eşya satan dükkanlar bulunur. Burada sevdiklerinize hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

Sao Bento Tren İstasyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Sao Bento Tren İstasyonu, Portekiz’in Kuzeyinde Rio Douro nehrinin ağzındaki Porto tarihi şehir merkezinde bulunur. Buraya kent merkezden gelen tüm otobüsler burada geçmektedir. Ayrıca metro sarı hatla da buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz