Stockholm Belediye Binası
Stockholm Belediye Binası

İsveç’in başkenti ve İskandinavya’nın en büyük şehri Stockholm’da yer alan Stockholm Belediye Binası,  23 Haziran 1923 tarihinde 8 milyon tuğla kullanılarak inşa edilen harika ötesi bir yapıdır.

Dış cephesi kırmızı tuğlalarla kaplı bu bina, şehrin son yüzyıldaki en önemli mimari projesidir. kulesiyle oldukça dikkat çekmektedir. Şehrin en önemli sembollerinden biridir. Şehrin birçok noktasından görünen kule(106 metre), nefes kesici bir manzara sunmaktadır. 365 basamaklı merdiven çıkılarak ulaşan bu kule, size muazzam bir manzara keyfi sunacaktır. Ayrıca en güzel fotoğraflarda bu noktadan çekilmektedir.

Bu binayı asıl popüler ve ilginç kılan ise her yıl Nobel Ödül Töreni’ne ev sahipliği yapıyor olmasıdır. Her düzenlenen Nobel Ödül Yemeği binanın  “Mavi Salon”unda yapılmaktadır. Buraya az sayıda kişi davet edilir. O gece muazzam bir gece yaşanmaktadır. Buraya dünyaca popüler insanlar gelir.

Burada yer alan “Mavi Salon” aslında Mavi ile hiçbir alakası yok. Duvarları kırmızı tuğladan inşa edilmiştir. Kendisi Kırmızı ismi mavi olan bir salondur. Aslında binanın yapımında mavi olarak düşünülmüş daha sonra kırmızı rengi çok estetik durunca o şekilde inşa edilmiş. İsveç halkı da buraya Mavi Salon denilmiş. Günümüze kadar böylece gelmiştir. Bu salonda dünyanın en büyük Orgu bulunur.

Belediye Saray’ını etraflıca gezip tozmak isterseniz her yarım saatte bir İngilizce yapılan ve 45 dakika süren rehberli turları size önerebilirim. Oldukça etkileyici ve bilgilendirici olmaktadır. Ayrıca belediye sarayında dolaşırken burada gelin ve damatlara denk gelebilirsiniz. Fotoğraf çekmek için burayı tercih ediyorlar. Oldukça ihtişamlı bu binayı mutlaka ziyaret edin derim.

Stockholm Belediye Binası Nerede, Nasıl Gidilir?

Stockholm Belediye Binası, İsveç’in başkenti ve İskandinavya’nın en büyük şehri Stockholm’da bulunur. Buraya ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. Şehrin her noktasından buraya gelen toplu taşım araçları bulunur. Fakat binayı tur eşliğinde gezmeniz gerekir. Burada yer alan bir turla anlaşıp binayı gezebilirsiniz. Rehberli turlar için Belediye Binası girişi Hantverkargatan 1’dir.

Stockholm Belediye Binası Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Stockholm Belediye Binası Her gün 09:00-16:00 saatleri arasında ziyarette açıktır. Giriş ücreti ise 110 SEK’dir.

Göz at ;

  1. Stockholm Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. İsveç’te Gezilecek 10 Yer
  3. İsveç Nerede?
  4. İsveç’in Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  5. İsveç Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?
  6. Kalmar Kalesi
  7. Lund Katedrali
  8. Lilla Torg-Küçük Meydan
  9. Öresund Köprüsü
  10. Malmö Şehir Kütüphanesi
  11. Uppsala Katedrali
  12. Visby City Wall
  13. Drottningholm Kraliyet Sarayı
  14. Skogskyrkogården Mezarlığı
  15. Stockholm Belediye Binası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz