Buenos Aires Hakkında Bilgi
Buenos Aires Hakkında Bilgi

Buenos Aires, Arjantin‘in başkentidir. Buenos Aires’te yaklaşık üç milyon insan yaşıyor ve çevresinde 13 milyondan fazla insan bulunmaktadır. Her üç Arjantinliden biri Buenos Aires ve çevresinde yaşamaktadır. Buenos Aires halkının adı “Porte…”

Şehir 1536 yılında kurulmuştur. Kurucusu İspanyol bir Denizciydi. Şehri, ispanyolca’da “Santa Mar Samara del buen ayre”anlamına gelen Katolik iyi hava anlamında Meryem’in adını almıştır. Bu yüzden şehir bugün hala Buenos Aires, “iyi hava” olarak adlandırılmaktadır. Orada esen taze rüzgarlara atıfta bulunduğuna inanılıyor. Buenos Aires, Atlantik’e akan geniş bir dere olan Rio de la Plata’da yer almaktadır.

Buenos Aires Hakkında Bilgi
Buenos Aires Hakkında Bilgi

Buenos Aires Bugün modern bir şehir ve Arjantin’in Kültür ve ulaşım için en önemli merkezidir. Buenos Aires siyaset için de önemlidir, çünkü Arjantin Hükümeti ve Parlamentosu burada bullunmaktadır. Arjantin’de buna “Congreso” denir.

Şehir birçok açıdan büyük Avrupa şehirlerine çok benzemektedir. Birçok modern bina bulunmaktadır. Porte’nın çoğunun İtalyan ataları olduğu için Buenos Aires’te çok sayıda pizzacı var. Roma veya Napoli gibi İtalyan şehirlerinden daha fazla olduğu söylenmektedir. Şehir zengin ve modern olmasına rağmen, Buenos Aires’te birçok fakir insan vardır. Burada “Villa miseria” olarak adlandırılan gecekondu mahallelerinde yaşamaktadırlar. Bu da “Sefil ev” anlamına gelmektedir. Birçok çocuk ebeveynleri olmadan sokakta yaşayarak hayatlarına devam etmektedirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz