Aachen Hakkında Bilgi
Aachen Hakkında Bilgi

Aachen, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan bir şehirdir. Yaklaşık olarak 250.000 civarında nüfusu vardır. Almanya’nın en büyük 30 şehri arasında yer almaktadır. Aachen, Almanya’nın batısında yer almaktadır.

Aachen çevresinde insanlar muhtemelen taş devrinden beri yerleşmişlerdir. Burada birkaç sıcak kaynak vardır. Romalılar da burada bir şehir kurmuş ve bir spa kurmuşlardır. Aachen bugün hala bir sağlık merkezidir. Roma İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra, Franks kralları burada ikamet etmiştir. Charlemagne Aachen’de çok zaman geçirdi ve Aachen Katedrali’nde bir tahtı vardı.

Aachen Hakkında Bilgi
Aachen Hakkında Bilgi

Orta Çağ’da Aachen ve Katedrali önemli bir dini ve kültürel Merkezdi. Şifa banyoları birçok insanı buraya çekti. 1815 Viyana Kongresi’nden sonra Aachen Prusya’ya aitti. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, şehir birkaç yıl boyunca Belçikalı askerler tarafından işgal edildi.

Aachen bugün Almanya, Hollanda ve Belçika’nın yani üç ülkenin köşesinde yer almaktadır. Aachen sınırında Hollanda’daki Vaals kasabası ve Belçika’daki Kelmis kasabası bulunmaktadır. Aachen’de bir teknik Üniversite var. Avrupa’nın en büyüklerinden biridir. Aachen Katedrali, AACHEN’İN dönüm noktası ve UNESCO Dünya Kültür mirasıdır. Aachen Piskoposu burada oturmaktadır. Aachenliler şehirlerini “Oche” ve kendilerini “Öcher”olarak adlandırıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz