Estonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorularına cevap bulmak amacıyla ayrıntılı bir yazı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz tüm sorular cevap bulur.

Göz at ;

  1. Tallin Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Estonya Nerede?
  3. Estonya’da Gezilecek 10 Yer
  4. Estonya’nın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  5. Estonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?

Kuzey Avrupa ülkesi Estonya, vize isteyen ülkeler arasındadır. Buraya seyahat edecek Umumi Pasaport sahibi T.C vatandaşları vizeye tabi iken diğer pasaport(Diplomatik pasaport (Kırmızı), Hususi pasaport (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu) sahibi vatandaşlarımız ise vizeden muaftır.

Estonya, Schengen Bölgesi’ndeki ülkelerden biridir. Bu nedenle buraya seyahat etmek için Schengen vizesini almak gerekir. Şimdi Baltık ülkesi olan Estonya vizesi için gerekli aşamaları başlıklar halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

1- Estonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaport(10 yıldan eski olmamalı, en az 3 aylık geçerlik süresi olmalı, son 2 sayfası da boş olmalı)
  2. Pasaport Fotokopisi
  3. Kimlik fotokopisi
  4. 2 adet biyometrik fotoğraf
  5. Schengen Vize Talep Formu (Reşit olmayan başvuru sahiplerinin imzalarını yasal velileri atmalıdır)
  6. Uçak bileti(Gidiş- Dönüş)
  7. Otel rezervasyonu(Bunu talep formunda belirtip açık adresi yazarsanız da olur.)
  8. Banka hesap cüzdanı
  9. Kişinin geliri olduğuna dair belge(son 3 aylık maaş bardosu, emeklik emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.. )
  10. Varsa Türkiye ve/veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri)
  11. 30.000 Euro teminatlı ve Schengen Bölgesi’nde geçerli seyahat sağlık poliçesi
  12. Estonya Vize Talep Dilekçesi

Çalışanlar için;

  • İşveren yazısı
  • Son 3 aya ait bordrolar
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü
  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Vergi levhası kopyası
  • İmza sirküleri kopyası

Şirket sahipleri için:

  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Vergi levhası kopyası
  • Resmi Gazete kopyası
  • İmza sirküleri kopyası

Emekliler için:

Emekli maaşını gösteren belge (Banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Çiftçiler için: 

Bağlı oldukları ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi 

Öğrenciler için: 

  1. Öğrenci belgesi
  2. Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (ebeveynler, akraba gibi)

2- Estonya Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Estonya Ankara Büyükelçiliği Gölgeli Sokak No: 16 06700 Gaziosmanpaşa / ANKARA +90 (312) 405 69 70
2. Estonya İstanbul Fahri Konsolosluğu Alternatif Bank A.Ş. Merkez Şubesi Cumhuriyet Caddesi No: 46 80200 Elmadağ Taksim / İSTANBUL (0216 ) 578 85 18
3. Estonya Trabzon Fahri Konsolosluğu Yeşil Tepe Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı Can Sitesi No: 351/A TRABZON 0462 2033333
4. Estonya Bursa Fahri Konsolosluğu Duraner A.Ş. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sedir Caddesi No: 20 BURSA 0224 411 1800
5. Estonya Antalya Fahri Konsolosluğu Akay Plaza, Aspendos Bulvarı, No: 274 07200 ANTALYA (0242) 312 00 01
6. Estonya İzmir Fahri Konsolosluğu 1203 / 4 Sokak No: 8/6 Yenişehir Konak / İZMİR (0232) 478 42 41-42

3- Estonya Vize Ücreti Ne Kadar?

Estonya Vize ücretleriniz siz değerli okurlarımız için tablo haline getirdik. Bu ücretler sürekli zaman zaman değişmektedir. Bilginize..

Kısa süreli vize (C tipi Schengen vizesi) 60€
6-12 yaş arası coçuklar için kısa süreli vize (C tipi Schengen vizesi) 35€
Uzun süreli vize (D tipi) 80€
Havaalanı transit vize (A tipi) 60€

4- Estonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Estonya Vizesi ortalama 3-5 iş günü içinde hazırlanır. Fakat iş yoğunluğuna göre bu süre aratabilir. Size tavsiyem seyahatinizden en az 15-20 gün öncesinde vize başvurunuzu yapın.

5- Estonya Vize Başvuru Formu

Estonya Vize Başvuru Formu; İngilizce, Rusça, Estonca olarak doldurulabilir. Toplam 4 sayfadan oluşmaktadır. Forma ulaşmak için linki tıklamanız yeterlidir. << Estonya Vize Başvuru Formu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here