Göynük

Göynük; Bolu iline bağlı bir ilçedir. Göynük ilçesi Bolu ile merkezine 97 km uzaklıkta yer almaktadır.

Göynük Gezilecek Yerler

Osmanlı tarzı iki katlı tarihi evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları ile güzel bir ambiyansa sahip Göynük görülmesi gereken yerlerdendir.

Göz at ;

  1. Göynük Gezilecek Yerler
  2. Göynük Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Göynük Otelleri
  4. Göynük Kanyonu Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri
  5. Göynük Zafer Kulesi
  6. Bolu Gezilecek Yerler
  7. Bolu’da Gezilecek 10 Yer
  8. Bolu Gece Hayatı
  9. Bolu Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  10. Bolu Otelleri ve Bolu Otel Fiyatları
  11. Abant Otelleri ve Abant Otel Fiyatları
  12. Sülüklü Göl Nerede, Nasıl Gidilir?
  13. Türkiye’nin En Yaşanılası 10 Şehri
  14. Karadeniz’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  15. İlkbahar’da Gezilecek 10 Yer

Köklü bir tarihi geçmişe sahip Göynük ilçesi içinde bulunan tarihi mirasları ve doğal güzellikleri ile harika bir güzellik oluşturmaktadır. Göynük ilçesinde yer alan gezilmesi gereken yerler şunlardır:

Göynük Tarihi Evleri

Tarihi dokusunu kaybetmeyen Göynük ilçe merkezinde çok sayıda 19. Yüzyıldan kalma Osmanlı Mimarisine ait ahşap evler bulunmaktadır.

Göynük ilçesinin dar sokaklarında yer alan bu tarihi evler ilçeye tarihi bir hava katmaktadır. Günümüzde restore edilen bu tarihi evlerin bazıları otel olarak kullanılmaktadır. Göynük gezinizde konaklamak için bu tarihi konakları tercih edebilirsiniz.

Göynük Evleri

Akşemseddin Hazretleri Türbesi

Akşemseddin Hazretleri; 15. Yüzyılda yaşamış önemli bir alim ve çok yönlü Türk bilim adamıdır. Akşemseddin Hazretleri aynı zamanda Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in hocasıdır. Akşemseddin Türbesi Fatih Sultan Mehmet tarafından hocası için 1464 yılında yaptırılmıştır. Akşemseddin Hazretleri Türbesi; kefeki taşından altıgen planlı ve kubbeli olarak inşa edilmiştir. Türbede ağaç işçiliğinin en güzel örneklerini görebilirsiniz. Türbe; yöre halkı ve bölgeye gelen turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Göynük Akşemseddin Türbesi

Ömer Sıkkın Türbesi

Göynük ilçe merkezinde yer alan Ömer Sıkkın Türbesi;  Akşemseddin ile aynı dönemde yaşamış, Hacı Bayram Veli’nin müritlerinden birine aittir. 1475 yılında vefat eden bu zat Göynük ilçesinde yaşamış ve bıçakçılık yapmıştır. Bundan dolayı halk arasında Bıçakçı Dede olarak da anılmaktadır. Ömer Sıkkın Türbesi yöre halkı tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Gazi Süleyman Paşa Camii

Göynük ilçesinde yer alan Gazi Süleyman Paşa Camii; Orhan Gazi’nin oğlu Süleyman Paşa tarafından 1331- 1335 yılları arasında inşa edilmiştir. Taştan yapılan Gazi Süleyman Paşa Camii tek şerefeli bir minareye sahiptir. Yörenin ilk Osmanlı eserlerinden olan cami; 1960 yılında onarılmış ve günümüze sağlam olarak ulaşması sağlanmıştır.

Gazi Süleyman Paşa Hamamı

Gazi Süleyman Paşa Camisinin hemen yanında yer almaktadır. Süleyman Paşa tarafından cami ile aynı zamanda inşa edilmiştir. Gazi Süleyman Paşa Hamamı bölgenin en eski ve en büyük hamamı olma özelliğine sahiptir.

Zafer Kulesi

Göynük ilçesine hakim bir tepe üzerinde yer alan Zafer Kulesi ilçenin simgesi olma özelliğine sahiptir. Zafer Kulesi; Cumhuriyet Döneminin ilk kaymakamlarından olan Hurşit Bey tarafından 1922 yılında üç katlı ve ahşap olarak inşa edilmiştir. Sakarya Meydan Savaşı anısına yapılan Zafer Kulesi dünyada Amerika’da bulunan Zafer Anıtından sonra yapılan ikinci anıttır.

Sünnet Gölü

Göynük ilçesinde yer alan ve ilçenin bir diğer gölü olan Sünnet Gölü tam bir cennet köşesidir. Yemyeşil orman tabakası içinde yer alan Sünnet Gölü mavi suları ile harika bir görüntü oluşturmaktadır. Sünnet Gölünün muhteşem manzarasına karşı oturup keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bol oksijenli orman havasında gölün kenarında güzel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Ayrıca gölün çevresinde ahşap bir otel bulunmaktadır.

Göynük Sünnet Gölü

Çubuk Gölü

Göynük ilçe merkezine 11 km uzaklıkta yer almaktadır. Çubuk Gölü; dağların arasında yer alan minik, şirin bir krater gölüdür. Çam ağaları arasında yer alan Çubuk Gölü eşsiz bir güzellik oluşturmaktadır. Çubuk Gölü’nün çevresinde yer alan ve zamanında bir dizi için yapılan yel değirmenleri göle farklı bir hava katmıştır. Göl çevresinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Dilerseniz gölde olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Ayrıca gölün yeşil çevresi piknik alanı olarak kullanılmaktadır.

Göynük Otelleri ve Göynük Otel Fiyatları  hakkında ayrıntılı bilgi öğrenmek için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. << Göynük Otelleri ve Göynük Otel Fiyatları 

Göynük Çubuk Gölü
Göynük Haritası
Göynük Kanyonu
Göynük Merkez
Göynük Nasıl Gidilir
Göynük Nerede
Göynük

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz