Irak vizesi nasıl alınır? Irak’a vizesiz gidilir mi? Kaç gün kalınır? Vize almak için gerekli belgeler nelerdir? sorularına cevap bulmak amacıyla bir yazı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz sorular cevap bulur.

Ortadoğu ülkesi olan Irak’a gitmek için vize almanız gerekir. Buraya seyahat eden Türk Vatandaşları pasaport rengine bakılmaksızın vize almak zorundadır. Vize için istenen evraklarla Irak Konsolosluğu veya Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerinden vize alabilirsiniz. Şimdi vize için gerekli gerekli aşamaları başlıklar halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

1- Irak Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Irak vize başvuru formu
  2. Pasaport
  3. 3 adet biyometrik fotoğraf
  4. Otel rezervasyonu
  5. Uçak veya otobüs bileti
  6. Özel Seyahat Sigortası
  7. Araçla seyahat edenlerden triptik belgesi (gümrük geçiş karnesi), ehliyet ve ruhsat fotokopisi
  8. Banka hesap cüzdanı
  9. Noter onaylı sağlık raporu
  10. 18 Yaşından küçük çocuklar için ebeveynleri tarafından verilen muvafakatname
  11. Irak’a kara yolu ile gidecek olan yolcular vizelerini Başkonsolosluk’ dan dan, Hava yolu (uçak) ile seyahat edecek olan yolcular ise, vizelerini Irak’a gidecekleri havalimanından alabilirler.

2- Irak’ın Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Irak Ankara Büyükelçiliği Turan Emeksiz Sokak, No:11, G.O.P. /ANKARA (0312) 468 74 21
2. Irak İstanbul Başkonsolosluğu

 Esentepe mah., Hikaye Sok. No:3, 34464 Şişli/ Sarıyer

(0212) 299 67 29

3- Irak Vize Ücreti Ne Kadar?

Irak vize ücreti; vize türüne ve zamana göre değişmektedir. Ortalama olarak tek giriş için 60 dolar, çoklu giriş için 120 dolar ücret ödemeniz gerekir. Bu ücrete Servis ücreti dahil değil(Yaklaşık 50 dolar bu ücret için alınır.). Vize ücretleri nakit ve dolar cinsinde kabul edilmektedir.

4- Irak Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Irak vizesinin çıkma süresi, evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlaması ve Konsolosluğun ek evrak talebinde bulunması gibi koşular vize süresini etkilemektedir. Bu koşular yerine getirildiğinde ortalama 10 iş günü içerisinde vize hazır hale getirilir.

5- Irak Vize Başvuru Formu

Irak vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde okunaklı, eksiksiz, gerçek bilgiler ve büyük harflerle doldurulmalıdır. Forma ulaşmak için linki tıklamanız yeterlidir. İşte o link. << Irak vize başvuru formu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here